Als lunch vandaag: Eggs Norwegian

 

Zo’n broodje dat je keer op keer weer wil bestellen bij een lunchroom. Gelukkig kan je ‘t ook thuis maken.

 

 

Elke dag eet ik wel een eitje. Roerei, gebakken ei, een gekookt eitje. Niet langer dan 6 minuten koken, zodat hij nog lekker zacht is van binnen. M’n lievelings-ei is toch wel een gepocheerd eitje, al is dat wel eventjes een klus. Maar als je ‘t eenmaal doorhebt, maak jij ze elke dag. Gelukkig laat onze grote vriend Jamie Oliver aan de hand van een filmpje zien hoe we een gepocheerd eitje kunnen maken. Dit lunchrecept, Eggs Norwegian (een variatie op Eggs Benedict), maak je af met zalm, avocado en hollandaisesaus – ook zo’n lastige. Gelukkig weer een filmpje, van de Allerhande. Let’s try it out.

                               

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

  • 2 eieren
  • Azijn
  • 2 sneetjes brood (naar keuze)
  • 1 avocado
  • 150 g gerookte zalm
  • Hollandaisesaus  

 

Zo maak je het

Maak aan de hand van de tips van Jamie 2 gepocheerde eitjes.

 

 

Rooster vervolgens het brood en smeer in met avocado. Doe er dan wat zalm op en leg vervolgens het gepocheerde ei op de zalm. Maak dan de hollandaisesaus volgens het filmpje van de Allerhande.

 

 

Laat je weten of het is gelukt?

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares