Als je vriendin verdriet heeft

 

9 dingen die je kunt doen.

 

 

 

Ik kreeg een appje, en nog een, en daarna een met de vraag of ik thuis was. Dan kwam ze er nu aan. Ik deed de deur vast open en liep de stoep op om haar hele karavaan (twee meisjes en een hond) op te wachten. Tranen over haar wangen en over die van haar meisjes. Mijn vriendinnen hebben verdriet en wat doe je dan?

 

1. Vul de glazen

Thee voor de kleintjes, wijn voor haar. Maakt niet uit hoe laat het is (het was trouwens half vier dus het mocht makkelijk).

 

2. Gewoon maar even zuchten samen

En zeggen dat het k*t is. En oneerlijk. En stom. Extreem stom.

 

3. Wandelen en wegpuffen

Doe een Guinness Book of Records-poging en stouw je hele hebben en houden in je auto. Twee honden, vijf dochters, kan het schelen. Niets houdt jullie en de troostende duinen uit elkaar.

 

4. Een ijsje toe

Italiaans schepijs, wel te verstaan.

 

5. Een welterusten en hoe-gaat-het-nu-appje

 

6. Een goedemorgen en hoe-is-het-nu-appje

 

7. Zet je talent in

Ben je een topkok? Breng een gerechtje. Ben je een organisatietalent? Ga naar je vriendin en schep orde in de chaos. Vervang bloemen, ververs water, leeg een vuilniszak, verschoon een bed. Alles waar ze behoefte aan heeft. Ben je juridisch onderlegd? Misschien kun je haar helpen met het opstellen van een e-mail. Laat haar hond uit, neem iets mee van die geweldige bakker.

 

8. Doe ongevraagde dingen

Op de vraag ‘Kan ik iets voor je doen?’ zegt iedereen waarschijnlijk ‘nee’. Dus doe iets waarvan je denkt dat het de ander blij zal maken. Bak een taart (deze frozen margarita taart met tequila bijvoorbeeld), bind een strik om twee mooie kaarsen, hang een zak verse broodjes aan de deur. Alles is goed.

 

9. Wees jij

Dat is waarschijnlijk waar ze het meest blij van wordt.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach