Als je het altijd koud hebt, kun je het beste deze theesmaak drinken

Ik stook me suf en werk onder een dikke sjaal – met Uggs aan. Kan me niets schelen, of het knap is of niet, want ik heb het gewoon stervenskoud.

 

 

Van november tot zeg half maart, zo’n beetje. Hoe kan het dat sommigen dat totaal niet hebben? Waarom heeft de een het snel koud en de ander het altijd hothothot? Allereerst is het gewoon zo dat vrouwen het sneller koud hebben dan mannen. Dat heeft te maken met het feit dat vrouwen 20 tot 30 procent minder spiermassa hebben, en juist spieren creëren warmte in je lijf. En dan heb je nog je hormonen: je cyclus speelt elke maand een rol. Je zou het zomaar een stuk kouder kunnen hebben op de eerste dag van je menstruatie dan wanneer je midden in je cyclus zit. Rond je ovulatie ben je vaak één graad warmer: kan een eitje wel zo lekker nestelen. En als je moe bent (ben je altijd, toch?) dan heb je het ook sneller very cold. Een automatische reactie van je lijf: wie moe is denkt alweer aan slapen. Je lichaam bereidt zich voor op de nachtrust onder een deken, terwijl je gewoon nog de hele middag te gaan hebt. Goed, ik ben een vrouw, compleet moe want moeder en inderdaad: net ongesteld geweest.

 

Gelukkig kan ik er iets aan doen: thee drinken. Nu is dat sowieso best lekker als je zit te bibberen met de ijspegels aan je vingers achter je laptop. Er is één theesmaak die het beste zou zijn als je het altijd zit te mekkeren omdat je het koud hebt: eentje waar kaneel in zit. Kaneel werkt verwarmend waardoor je lichaamstemperatuur van nature wat stijgt. Het is een specerij dat je bloedsomloop verbetert en daardoor worden je vingers en tenen minder snel ijsklompjes. Scheelt toch weer. In veel smaken thee (zoals Winter Glow of Detox of wat dan ook) vind je iets van kaneel. Gewoon even op letten als je nieuwe gaat halen in de supermarkt, en daarna lekker leuten met je warme kop tea. Voor je het weet zijn die koudste dagen van het jaar weer voorbij. Of is het in ieder geval weer bijna half maart, een soort van.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com