Als je één groot glas wijn drinkt, vinden mensen je knapper

 

Laten we eerlijk zijn: die allereerste dikke vette Chardo aan het einde van de week smaakt goddelijk. Toch?

 

 

En als het straks weer kouder wordt: dat lekkere glas rood bij het eten.

 

Wijn is nu eenmaal een feestje in een glas. Maar drink er vooral niet te veel van, mocht je nog een beetje knap voor de dag willen komen.

 

Want uit onderzoek blijkt dat als je één groot glas wijn drinkt, mensen je aantrekkelijker vinden. Dat meldden onderzoekers aan de universiteit van Bristol in Engeland, schrijft Daily Mail. Het gaat zowel om andere mensen van het andere geslacht als mensen van hetzelfde geslacht. Dat is eigenlijk heel simpel uit te leggen: het drinken van een groot glas zorgt ervoor dat de persoon in kwestie meer gaat blozen en meer zelfvertrouwen krijgt. Een paar slokken in een klein glas doen het ‘m dan ook nét niet.

 

Van wijn krijg je kleur en je zelfvertrouwen krijgt een oppepper. Maar meer dan dat ene grote glas raden wetenschappers dan juist weer niet aan, hoe lekker die bellen wit ook smaken. Dat bleek bij het merendeel van de veertig testpersonen in deze interessante studie. Zij moesten de aantrekkelijkheid van drie verschillende groepen oordelen: er was een groep 100 procent nuchter, een groep een tik aangeschoten na dat ene glas en een groep behoorlijk dronken. Not very surprising, maar de aangeschoten groep was het knapst, volgens de testpersonen. Zij hadden ongeveer 250 milliliter aan wijn gedronken.

 

Laat het dus een wijze les zijn: denk niet dat je oerdronken nog een beetje charmant uit de hoek komt. Je wordt lamlendig, sloom, niet grappig en vooral dus onaantrekkelijk. Dus pak die kansen op een date en drink een goed glas vino en daarna braaf een spaatje rood.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com