Als je dit weet, gebruik jij vanaf nu altijd een tongschraper

vrouw steekt tong uit

 

Jep, een tongschraper dus.

 

Niet het meest charmante item dat jij voortaan in je toilettas wil hebben, maar geloof me: you need it. Dit is het enige middeltje dat ervoor zorgt dat ik mij geen zorgen hoef te maken over mijn adem als ik wakker word. En dat is best een opluchting als je om acht uur ’s ochtends die overvolle trein binnenstapt en wellicht een bekend gezicht tegenkomt. Zo’n tongschraper is dus niet meer te missen in mijn ochtendroutine en ik zal je uitleggen waarom.

 

Het werkt als volgt: je schraapt vanaf het achterste puntje van je tong naar voren om alles in één keer mee te krijgen en dit herhaal je zo’n vijf keer totdat alles schoon is. Of het heel smakelijk is? Nee, allesbehalve. Zorg er daarom voor dat je het ‘s ochtends boven de wasbak doet voordat je hebt ontbeten en je zult zien dat er een witte substantie vanaf komt. Die laag – die je natuurlijk meteen in de wasbak wegspoelt – is een ophoping van bacteriën die zich ’s nachts heeft verzameld. Deze laag bacteriën bevat zwavel en dat is dus de grote boosdoener voor een slechte adem. Die krijg je niet zomaar weg door alleen te poetsen met een tandenborstel, maar wél met een tongschraper.

 

 

Door: Redactie Amayzine.com