Als dat geen goed nieuws is!

 

De botoxdokter mag vanaf dinsdag ook weer aan de bak.

 

Tandartsen en mondhygiënisten, ze mógen weer vanaf dinsdag. Nogal wiedes dat ze weer mogen, want dit gaat om onze gezondheid. Kappers niet, die moeten tot nader order op hun handen blijven zitten, hetgeen ik niet leuk vind maar wel best begrijpelijk. Maar dat de botoxdokter vanaf komende dinsdag weer open mag… Als ik die kapper zou zijn, die met bloed, zweet en tranen zijn zaak had opgebouwd die nu met de week verder afglijdt, dan zou ik me wel even achter de oren krabben. 

 

Waarom wel fillers en geen puik kapsel? ‘De cosmetische geneeskunde is voor je uiterlijk, maar het is wel medische zorg’, aldus Catharina Meijer, voorzitter van Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Ah ja. Iets met een spuitje? Volgens de voorzitter is haar beroepsgroep niet te vergelijken met de kappers want ‘Wij vallen formeel onder de medische zorg en daarmee ook onder de uitzondering onder de contactberoepen.’ Bovendien, vindt Catharina, hebben cosmetisch artsen tijdens de opleiding geleerd om te gaan met beschermingsmiddelen en kunnen die de risico’s op besmetting beter inschatten en daarnaar handelen. 

 

Geen idee hoeveel uren er besteed worden aan colleges over ‘omgaan met beschermingsmiddelen’ bij de opleiding tot botoxdokter. Maar als ik voorzitter van de kappersbond zou zijn, zou ik daar eens rap achteraangaan en als de wiedeweerga een snelcursus beschermende middelen voor alle kappers regelen, voordat het gros op de fles is. 

 

Eén troost voor alle kappers die lijdzaam toe moeten zien: de cosmetische-geneeskundebranche zal nu niet snel reclame gaan maken om mensen aan de fillers of botox te krijgen. Alleen die behandelingen worden uitgevoerd die voor de klant ook écht belangrijk zijn. 

 

Een soort van eerste hulp bij ondraaglijke rimpels? 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans