Alles wat je wilt weten over de CHANEL-show

 

Fashion Week is over, de modellenkinders mogen met de pootjes in de lucht, de agenten mogen offline, de stylisten puffen heel even uit en kijken terug op een mooie, bijna ouderwetse maand.

 

 

Er was weer publiek, er werd weer gereisd en bij Chanel herbeleefde Virginie Viard de zalige jaren ’90. Even wat je moet weten om bij te zijn.

 

1.  Change of scenery

Waar Chanel altijd ‘huishoudt’ in het Grand Palais was de show nu in een pop-up locatie bij Les Invalided. Het Grand Palais wordt gerenoveerd dus er zat niets anders op.

 

2.  BBB

De B van Bikini, van Buik en vooral van Bloot. Na bijna twee jaar leisure wear en joggingpak vindt Viard blijkbaar dat we de gym in moeten. Als we nu beginnen zijn we net op tijd voor de zomer om in haar laag uitgesneden pakjes te huppelen.

 

3.  Fotografen in de hoofdrol

Vroeger stonden fotografen niet alleen aan de kop van de runway (zoals nu), maar ook aan de lange kant van het plankier, want foto’s waren van levensbelang. Nu zijn die front rows ingenomen door de modepers, maar Viard wilde het weer net als vroeger. Dus er klonk Freedom van George Michael en de fotografen kregen hun oude ereplaats weer terug zodat Viard haar lievelingsgeluid, dat van klikkende camera’s, weer hoorde.

 

4.  Gouwe ouwe

Niet alleen de fotografen werden geeerd, ook de kern van Chanel. Er waren tassen in de vorm van de No.5 flacons, er was veel geherinterpreteerd bouclé  en natuurlijk de, ik kan er geen genoeg van krijgen, marinière, maar dan met de streepjes net iets dichter bij elkaar.

 

5.  Nederlands tintje

Runwaykoningin Felice Nova liep alles dat belangrijk was, dus ook dit. Volg die vrouw. De nieuwe Doutzen!

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach