Allerliefst: De docuserie Dogs op Netflix

 

Ook al ben ik zelf meer een kattenmens, met honden kan je me ook heel blij maken.

 

Ook al ben ik zelf meer een kattenmens, met honden kan je me ook heel blij maken. Zolang je ermee kan knuffelen ben ik fan, geloof ik. Een trouwe viervoeter maakt je leven gewoon leuker, of het nou miauwt of blaft. Als ik later dat huisje met een grote tuin heb, liefst aan de Amstel (waarom ook niet, hè), dan moet daar natuurlijk wel een hond bij. Hoe leuk zou dat zijn? Mijn droomhond is de Alaska Malamute, want die zijn het grootst en het knuffelbaarst. Lijkt mij een win-winsituatie.
 
Ben jij nou ook hondenliefhebber of nog beter: hondeneigenaar, dan is deze dogcumentary – wat een leuk woordgrapje van mezelf, thankyouverymuch – zeker iets voor jou. De niet geheel verrassende naam Dogs is te zien op Netflix en bestaat vooralsnog uit één seizoen. Zes afleveringen van elk rond de vijftig minuten, dus behoorlijk lang kijkplezier. Iedere aflevering staat er een bepaalde band tussen hond en baasje centraal, zó lief. Dat kan de band zijn tussen een meisje dat aan epilepsie lijdt en dus behoorlijk afhankelijk is van haar speciaal getrainde hond (aflevering 1), maar ook kan het gaan om twee Japanse hondentrimmers die hun hart en ziel leggen in hun werk en in hun ‘klanten’. En wat de speciale band ook is, de honden zijn allerschattigst. Zelf hou ik ook echt enorm van husky’s, dus aflevering 2 was helemaal in mijn straatje.
 
Echt een feelgood docu, maar ik heb hier en daar wel een traantje weggepinkt. Ik weet het niet, maar zodra het over dieren gaat, is het bij mij een grote huilpartij. Voor degenen die de film Hachi hebben gezien: daar moest ik oprecht een aantal dagen van bijkomen. Ik kon niet ophouden met huilen. Hetzelfde was het geval met De Ongelooflijke Reis, mijn favoriete film van vroeger. Gelukkig is Dogs overall erg positief en blij, want nog zo’n tranendal kan ik even niet aan.
 
Overigens is Netflix volgens mij meer een honden- dan een kattenmens, want met A Dog’s Purpose, Benji en A Dog’s Way Home zijn ze goed vertegenwoordigd. Voor kattenliefhebbers hebben ze Meneer Pluizenbol (nog nooit van gehoord) en Puss In Boots. Jep, duidelijk een hondenpersoon dus.

 

 

Door: Redactie Amayzine.com