Wie bakt de beste?

 

Maartje: Laten we voor eens en voor altijd duidelijk zijn: een écht lekkere hamburger bereiden is vakwerk. En als er een Nederlandse chef is die de burgerwedstrijd op Champions League- niveau speelt, dan is het chef Diego Buik wel – what’s in a name.

 

 

Chef Buik deed dat al op verschillende locaties maar blonk pas echt uit in het Beter Burger Bouwen, nee, boetséren, bij het Capriole Café in Den Haag (aanrader). En wie op topniveau speelt, moet zichzelf blijven verbeteren, moet Diego gedacht hebben. Daartoe bakte hij onlangs nog de duurste hamburger ter wereld, met onder meer bladgoud en kaviaar, jawel. Leuk en lekker natuurlijk, maar niet voor iedereen weggelegd. Wat wél voor iedereen is weggelegd, is een bezoek brengen aan Diego’s volgende Burgerknaller: het Burger Atelier, een pop-up concept dat niet op één, niet twee, niet drie maar op vier adressen op-popt!
Waar je heen mag voor de burgerkunst? Naar Amsterdam, Den Haag, Delft en Rotterdam, in die volgorde. In iedere stad is Diego twee dagen aanwezig voordat hij weer doortrekt. Vanaf 8 september is het bal.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.