Albert Heijn waarschuwt weer voor salmonella

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: de Albert Heijn waarschuwt weer voor salmonella.

 

 

 

Albert Heijn komt alweer met een belangrijke veiligheidswaarschuwing: dit keer gaat het over The Organic Crave Chips Cheese wegens een mogelijke salmonella besmetting.

 

Mensen die The Organic Crave Chips kopen, doen dat meestal omdat het een gezondere snack is dan een zakje chips van bijvoorbeeld Lays. Maar de organic protein chips wordt nu uit de handel gehaald vanwege een mogelijke salmonella besmetting. Besmetting met een salmonella-bacterie komt vaak voor in Nederland. De meeste mensen krijgen redelijk milde klachten die vanzelf weer verdwijnen.

 

 

 

Terugroepactie

De terugroepactie geldt overigens uitsluitend en alleen voor de verpakkingen met THT 08-05-2023 en Lotnummer 20220508D. Alle overige Crave Chips producten en andere lotnummers zijn in orde en kun je gewoon eten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met consumentenservice@bickery.nl of tijdens kantooruren telefonisch via 035-6568056.

 

Veel drinken

Salmonella veroorzaakt overigens vooral diarree. Heb je daar last van? Zorg er dan voor dat je genoeg drinkt (thee, water bouillon en suikerzoutoplossing – ORSoral rehydration salts, verkrijgbaar bij de drogist) en zout en suiker binnenkrijgt. Neem contact op met de huisarts als er bloed in de diarree zit, als er sprake is van hoge koorts of als de diarree na een week niet minder is geworden.

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav