oei, oude Disneyfilms zijn echt enorm racistisch

 

Wanneer je tegenwoordig op je Disney+ account, omvergewaaid door nostalgie, een oude tekenfilm opzet, kan je rekenen op een waarschuwing.

 

De oude films zouden mensonterende stereotypen bevatten.

 

Op de website van Disney, op de meest diverse webpagina in de wereldgeschiedenis (we hebben het over alle mogelijke kleuren, handicaps en creatieve combinaties van de twee), vinden we de waarschuwing van Disney.

 

De waarschuwing van Disney luidt als volgt:

 

 

Ik zal eerlijk zijn: bij het lezen van deze melding begon ik te bokken als een oud trekpaard dat nét één tas te veel te dragen krijgt. Het zijn de onschuldige tekenfilms die ik vroeger te zien kreeg – die kunnen toch niet fout zijn. Maar nadat ik even opzocht waar het werkelijk om ging, begon ik toch een beetje in te zien waar de irritatie vandaan komt…Mickey Mouse die een slavennaam verzint; De Grote Boze Wolf als karikaturale jood (wat nog schokkender is als je bedenkt dat Walt Disney behalve kindervriend ook nazi-sympathisant was); én talloze blackfaces, zingende slaven, en onmenselijk dikke lippen.

 

Kijkt u maar mee.

 

 

Wat denkt u? Moeten de cartoons helemaal verwijderd worden? Volstaat de waarschuwing? Of vindt u het allemaal wel meevallen?

 

Door: Redactie Falder.nl