Genoeg hippe rooftops in Manhattan, maar deze is echt te mooi om te missen. Noteer ‘m dus vast, voor als je de volgende keer in New York bent.

 

Je bent niet elke dag in New York. Dus als je gaat, dan wil je wel het allerleukste zien. En liefst alles. En de mooiste foto’s maken. Ik was er in april, heel even, want ik was onderweg naar een andere stad, waar ik voor mijn werk moest zijn. En als je maar heel even hebt, plan je natuurlijk zo zorgvuldig mogelijk. Een van de plekken waar ik nog nooit geweest was in New York, was Brooklyn. Iedereen roept voortdurend dat dat helemaal hip en happening is. Vooral Williamsburg. Dus wij erop af. Manlief kreeg ik mee door bij het beste steakhouse in town te reserveren: Peter Luger. Niks online reserveren daar. Alleen via de telefoon. Kreeg een zeer gehaaste mevrouw aan de lijn, die meteen ook het adres en telefoonnummer van mijn hotel moest weten. Alsof je dat bij de hand hebt liggen. En geen creditcards accepted. Je moet er dus wat voor over hebben, maar het is me gelukt.

 

Stiekem had ik al de hele tijd in mijn achterhoofd dat ik daarna de mooiste foto ever van de skyline van Manhattan ging maken. Vanaf het dakterras van de Wythe Hotel. Wij erop af. Ging nog niet zo makkelijk. Je mag niet zomaar met z’n allen tegelijk naar boven, namelijk. Lijkt wel of je door een soort ballotagecommissie moet, maar als je dan boven komt, schiet je meteen ook je hele opslagcapaciteit van je smartphone (of camera) vol. Ik wel, in elk geval. We dronken daarboven iets op het terrasje, waar de zon zo ontzettend hard op ons hoofd stond te blakeren dat we snel binnen aan de bar verder dronken. Had ik ineens dit uitzicht… Nog veel mooier, eigenlijk.

 

PS Ik weet niet of je altijd binnenkomt, maar het is het proberen waard.

 

Wythe Hotel, 80 Wythe Avenue at N. 11th Williamsburg, New York

   

 

Door Franska. Beeld: Mark Mahaney, Megan Sullivan Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs