Op naar Tilburg!

Maartje: Volgens velen is Tilburg een van de lelijkste steden van Nederland en eerlijk gezegd kan ik dat niet helemaal ontkennen… Heel knap is de textielstad inderdaad niet, al wordt daar tegenwoordig wél hard aan gesleuteld!

 

 

Steeds meer fraaie zaken openen de deuren en vooral het gebied rond de Piushaven (water is altijd een goed idee – het is eerder vreemd te noemen dat hier zolang niks mee gedaan is in Tilburg) begint een plaatje te worden.

 

Al is het ruige spoorgebied, de Spoorzone, zelfs nog net iets meer de Tilburgse place to be tegenwoordig. Hier opende als één van de eersten al in 2015 Restaurant De Houtloods, een aanrader van jewelste. De Houtloods zit in een gebouw dat met zijn ontstaan in 1867 het oudste pand aan de creatieve Spoorzone is, al zou je dat over het lichte, industriële restaurant rond een grote open keuken niet per se zeggen. Chefkok Nik Tonele krijgt de ene na de andere veer in zijn Tilburgse reet geschoven en dat is, moet gezegd, terecht. Maar hij leerde dan ook van de beste: hij liep stage bij The Fat Duck én bij Noma (ergo: jarenlang het beste restaurant ter wereld, gevestigd in Denemarken en sinds kort gesloten zodat de chef een nieuw avontuur kan gaan beginnen). Voor het échte uit-eten uit-eten in het Tilburgse.

 

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam. 

Beeld: houtloods.com