Kerstige pop-up in Amsterdam

Maartje: Er zijn er veel, heel veel o zo leuke kerstevenementen her en der in het land maar toch, deze mag niet onbenoemd blijven: de pop-up van het meest culturele én meest chique gebied van het land, het Museum Quarter Amsterdam.

 

 

Opvallend leuk binnen de overvloed aan kerstmarkten en -initiatieven: de MQ Pop-Up Gallery. Dat behoeft wat uitleg. Bovendien… MQ? Welnu, dat staat voor Museum Quarter, een zogenoemde BIZ waarin ondernemers uit een bepaald gebied zich verenigen om zo hun krachten te bundelen. Zoals De 9 Straatjes in Amsterdam, al vormen zij officieel geen BIZ, en het Zeeheldenkwartier in Den Haag. In het geval van het Museum Quarter betreft het de P.C. Hooftstraat, de Van Baerlestraat en nog een paar kleinere omringende straten, inclusief alle musea (Het Rijks! Het Stedelijk! Het Van Gogh!). Kortom: het meest culturele én het meest chique kwartier van het land.

Dat kwartier creëerde een knappe kerstkas, van glas. Die kas popt op op verschillende locaties in het gebied. Zaterdag 17 december en zondag de 18e waren de eerste dagen. Gemist? Geen paniek: donderdag 22 december (morgen dus) staat nog op de planning. Die dag kan er nog de hele dag last-minute ingepakt worden. In fancy pakpapier natuurlijk, maakt niet uit van welke winkel (of uit welke uithoek) je je presentje gehaald hebt. Er zijn warme drankjes (gratis) en je kunt, ook voor nop, op de foto met de kerstman, in een karreslee. Want áls het Museum Quarter iets doet, dan doen ze het goed, zoals het de ondernemers en hun bijbehorende merken betaamd (Prada, Gucci, La Perla, Boekhandel Premsela, het Conservatorium Hotel – enzovoort enzoverder).

 

Voor nop op de foto met de kerstman in een karreslee

 

 

Het leukst is nog wel het alternatieve programma vol live muziek. Vooral het concert dat door studenten van het Conservatorium gegeven wordt op donderdag de 22ste, vlak voor het bekende Conservatorium hotel op de hoek waar de Van Baerlestraat met de Jan Luijkenstraat kruist. Ook voor niks.

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.