Hotel de JoBo: bloemrijk en extravagant

 

Maartje: weet je wie pas écht gek op bloemen was? Joséphine de Beauharnais, de eerste vrouw van Napoleon Bonaparte. En laat er in Parijs nu net een kakelvers hotel geopend zijn waar Joséphine de Beauharnais, JoBo voor intimi, zich helemaal thuis gevoeld zou hebben.

 

 

Joséphine de Beauharnais is misschien niet voor iedereen een klinkende naam, dus voor wie er geen bellen rinkelen: de dame was de eerste vrouw van Napoleon Bonaparte. In haar tijd was Joséphine de Beauharnais een bekende socialite en een verleidster die geroemd wordt, nu meer dan destijds, om haar moderne kijk op het leven. Haar extravagante levensstijl en voorliefde voor bloemen – ze kocht Château Malmaison, een klein kasteel net buiten Parijs, waar ze de grootste rozencollectie ter wereld creëerde – en prints vormden de inspiratie voor een van Parijs’ jongste hotels: Hotel de JoBo.

Op een steenworp van een van de fijnste (en indrukwekkendste) parken van de Parijs, Place des Vosges, aan de rand van het derde arrondissement Le Marais, opende het 24 kamers-tellende hotel in een voormalig 17e-eeuws klooster, uitkijkend op Hôtel de Chavigny, Paris’ oudste brandweerkazerne die, o de ironie, gebouwd werd door Napoleon.

 

De overdaad aan prints en bloemen is nogal excentriek, maar tot in de puntjes doorgevoerd

 

 

Toegegeven, misschien wordt niet iedereen heel… nou ja, rustig van dit hotel. De overdaad aan prints en bloemen is nogal excentriek, maar je smaak of niet, een en ander werd tot in de puntjes doorgevoerd. Behang met een gestreept bloemmotief in de ene kamer, het bekende zwart-witte toile de jouy-behang in de andere en een vloerbedekking met rozenprint in roze tinten op de gangen. De gemeenschappelijke ruimten hebben stoelen met drukke, gekleurde bloemenprints, afgewisseld met een luipaardprintje her en der. Het hotel heeft geen restaurant, maar gasten kunnen terecht in de salon waar speelse portretten van Joséphine hangen.

Kamers zijn te boeken vanaf €173 per kamer per nacht.

 

Bart @ Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.