Adele krijgt kritiek op shows in Vegas

 

Weten we nog de hele rel rondom Adele en haar concerten in Las Vegas? Ik zal je even een opfrissertje geven: in januari zou de residency van Adele in Las Vegas van start gaan.

 

 

 

Dat houdt in dat ze op tour gaat, maar dan op één locatie. Dat hebben veel sterren in Las Vegas gedaan, zoals Céline Dion, Bruno Mars en Britney Spears. Voordeel voor de artiest is dat diegene dan op één plek kan blijven en toch veel concerten kan doen. Zeker in het geval van Adele, die al meerdere keren aangaf niet zo van het touren te houden, omdat ze dan continu op reis zou zijn.

 

Eind januari zou ze van start gaan, maar minder dan 24 uur voor het eerste concert blies ze de hele boel af. Niet heel prettig (understatement) voor de fans, want die hadden alle vliegtickets en hotels al geboekt voor hun avondje Adele. En Las Vegas staat er nou niet bepaald om bekend goedkoop te zijn… Maar Adele beloofde het in te halen en ze heeft haar woord gehouden; die residency is eindelijk begonnen.

 

En ze staat nog tot maart 2023 in Ceasar’s Palace. Er zijn trouwens nog tickets, die beginnen vanaf $814. Pittig prijsje wel, zeg. Maar goed, dan heb je ook wat, want zo vaak treedt Adele niet op en ik kan me herinneren dat tickets voor haar concert in de Ziggo Dome ook voor duizenden euro werden (her)verkocht.

 

Het is helaas niet alleen lof wat de zangeres krijgt, want een week na haar eerste show regent het al bakken met kritiek op Twitter en TikTok. De reden? De zangeres zou absoluut niet bij stem zijn, en nu maken fans zich er zorgen over hoe ze dit vol gaat houden tot en met maart volgend jaar.

 

Adele eindigt elke show met het nummer Love Is A Game en daar maakte een concertganger onderstaande video van. Goed, ik doe het haar nog steeds absoluut niet na (al denk ik soms in de nachtelijke uurtjes in een karaoketent dat wel te doen), maar dit is inderdaad niet de Adele hoe we haar kennen en het liefste zien.

 

En de reacties zijn ook op TikTok niet mals: ‘Ik hou van Adele, maar ze klinkt verschrikkelijk,’ ‘betalen mensen echt zoveel om naar dít te luisteren?’ Ach, laten we hopen dat het gewoon een slechte avond was. Zonde van die $814 anders (en dan heb je ook nog eens de slechtste plaatsen).

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer