Adele en Paul de Leeuw meet again

 
Het gebeurt niet snel dat Paul de Leeuw met z’n mond vol tanden staat, maar voor dit interview met Adele was zelfs hij stikzenuwachtig.

 

 

 

Paul en Adele kennen elkaar al jaren. In 2008, toen Adele nog lang niet de grote wereldster was die ze nu is, mocht ze bij Paul optreden in zijn show ‘Mooi! Weer De Leeuw’. Toen nog een meisje van net twintig met een zalig gevoel voor humor dat een liedje komt zingen. Ze bleek het buitengewoon goed met Paul te kunnen vinden en door de jaren heen hielden ze contact.

 

 

Adele groeide uit tot een van de bestverkopende zangeressen aller tijden en nu waren de rollen omgedraaid. Paul mocht op audiëntie bij Adele herself om met haar te praten over haar nieuwe album ‘30’. Als een van de weinigen mocht hij wat vragen stellen. Maar zo spontaan als het was in 2008, zo ingewikkeld was het anno 2021. Want het management van Adele had van tevoren al gezegd dat Paul NIETS over de scheiding of over Angelo, haar zoontje, mocht vragen. Terwijl dat nieuwe album juist over die persoonlijke onderwerpen gaat!

 

Vlak voordat Paul aan de beurt was bleek dat een Australische journalist zijn huiswerk niet had gedaan. Deze sufferd had haar nieuwe muziek helemaal niet beluisterd en stelde daarom allemaal onzinnige vragen. Het management van de zangeres was totally not amused en weigerde daarom de opname van het interview vrij te geven. Iedereen stond dus op scherp toen Paul eindelijk aan de beurt was en die durfde daarom helemaal geen gekke dingen meer te zeggen, bang dat ook zijn interview de mist in zou gaan.

 

Op van de zenuwen was hij na tien minuten al door zijn vragen heen. Maar gelukkig was Adele nog net zo spontaan en gezellig als in 2008 en werd het een heel leuk gesprek van 22 minuten als oude vrienden onder elkaar. Het hele interview is vanavond te zien in ‘Busje Komt Zo’ om 21:30 uur op NPO 1.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit