Even iets heel gezonds tussendoor

 

Dit heb je nodig
Tarwebessen:
190 g harde rode tarwe bessen, gespoeld
snufje zeezout
olijfolie
 

Geroosterde asperges:
1 bosje dikke groene asperges
snufje zout
versgemalen peper
olijfolie
 

Rucola-pistache-pesto:
50 g ongezouten pistachenoten
480 g babyrucola
1 el (of meer) vers citroensap
2 tl fijngeraspte citroenschil
60 ml olijfolie
 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Voeg de tarwebessen in een pan met gezouten water. Breng het water aan de kook en laat de tarwebessen gedurende 50 à 60 minuten koken. Giet ze vervolgens af. Besprenkel de tarwebessen met een klein beetje olijfolie en laat het afkoelen in een kom. Snijd de houtige uiteinden van de asperges. Verdeel de groene stengels over de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi de asperges met een klein beetje peper en zout. Bak de asperges in 20 minuten. Maal de knoflook fijn in de keukenmachine, voeg de pistachenoten toe en maal deze ook fijn. Voeg de rucola , citroensap, citroenschil en olijfolie toe. En blend alles tot een mooi geheel. Voeg peper en zout toe voor de gewenste smaak. Schep de tarwebessen in een mooie sjaal en schep de pesto royaal door de tarwebessen heen. Snijd de asperges in gelijke stukken en verdeel gelijkmatig over de schaal.  Breng de salade eventueel nog wat op smaak met peper en zout. En serveer uit.

 

Eet smakelijk!

 
Sfeerbeeld: A beautiful plate