8 x waarom kerst nooit zo leuk is als je dacht…

 

‘That’s life’, zeggen ze toch altijd?

 

1. Hoe goed je 3-, 4- of 5-gangenmenu ook gelukt is, na een hele dag kerststol, glühwein en amandelstaaf heeft niemand echt trek.

 

2. Na pakjesavond op vijf december (voor de kleintjes) en de onvermijdelijke decemberverjaardagen (bestaan er mensen die géén directe familieleden hebben die in december jarig zijn?) was de kerstcadeau-inspiratie ver te zoeken.

 

3. De kerstmuzakjes die je heel december vrolijk hebt meegezongen, komen je met kerst echt de strot uit. (#migraine)

 

4. Puberzoon slaapt een gat in de dag, je schoonouders mogen na de brunch even een tukje, maar als jij tijdens het grand dessert begint te gapen vraagt iedereen zich hardop af waar jij nou zo moe van kan zijn.

 

5. De jaarlijks terugkerende discussie over roken onder de afzuigkap (want het regent en het hele huis ruikt toch al naar frituur en we roken er maar eentje en alleen voor de gezelligheid) mondt uit in een serieuze familieruzie.

 

6. Als je tot slot na vijf gangen inclusief wijnarrangement in bed ligt, is de seks niet om over naar huis te schrijven.

 

7. Als je überhaupt al aan seks toekomt, want het vooruitzicht dat de hond weer om half zeven begint te huilen omdat ‘ie naar buiten wil, is niet bepaald lustopwekkend.

 

8. Oh ja, ook deze kerst natuurlijk weer niet wit…

 

Door: Madeleen Kooi-Driessen

Afbeelding van Madeleen Kooi-Driessen