IJs met een bijzondere ervaring
Bij Da Vinci hebben ze zo’n veertig verschillende smaken om uit te kiezen, en de leukste feature is dat je bij hun filiaal in Amstelveen een open keuken hebt. Je kan dus de keuken bekijken en zien hoe ze het ijs maken. Ook kun je via een smaakabonnement op de website een reminder krijgen wanneer jouw favoriete smaak in hun vitrine ligt.
Voor de avontuurlijke ijseters
Hou je van wel van een experiment? Breng dan een bezoekje aan David’s Gelato in Gouda. Ze hebben een maandelijks wisselend assortiment met ruim honderd ijssmaken. Hier scheppen ze genoegen in het bedenken van bijzondere, nou ja, zeg maar gerust bizarre smaken als Jägermeister, kerststol en jawel: Goudse kaas met sambal.
Eventjes wachten
Toen ik door mijn vriend naar Van der Linde in Amsterdam gesleurd werd, was ik sceptisch door de grote groep mensen die ervoor in de rij stonden. Maar eerlijk is eerlijk: het boterige, romige slagroomijs maakte het wachten meer dan goed. Van der Linde is te vinden naast de Primark aan de Nieuwendijk.
Van ijscoupes tot ijstaart
Laten we de lijst dan ook maar eindigen met een goeie ouwe: al sinds 1932 is Florencia IJs in Den Haag te vinden. In de zomer kan je hier al terecht vanaf half 8 ‘s ochtends; ontbijten met ijs dus. Maar het hele jaar door haal je hier ijstaarten, ijscoupes en, helemaal iets van vroeger, ijsworsten. Van ijsworsten werden plakjes gesneden die dan tussen ronde koekjes gelegd werden.
Ook zin gekregen in een ijsje?