7000 passagiers de dupe vandaag

 

Veel van hen kunnen dus niet op vakantie vanwege de Transavia piloten-staking.

 

 

Stel je voor, maanden lang ben je aan het sparen om een paar daagjes weg te kunnen met manlief. Kinderen bij opa en oma of bij ome Piet en tante Truus. Alles al netjes in je koffer gepakt. De spanning begint te stijgen, want je bent al zo’n poos niet meer alleen met z’n tweetjes weg geweest. En dan kom je op Schiphol en… vlucht ge-cancelled. 

 

Dat gebeurde vandaag bij massa’s mensen. Want er zijn nu al 7000 passagiers de dupe van die stakingen bij Transavia. Van middernacht tot 12:00 uur vandaag blijven alle vluchten van Transavia op Nederlandse grond. Dat zijn er negentien op Schiphol, zes vanuit Eindhoven en vijf vanuit Rotterdam. 

 

De piloten besloten afgelopen weekend dat ze vandaag zouden staken omdat een maandenlange discussie over een betere werkomgeving voor piloten is gestrand. Hieronder het officiële bericht van de vliegtuigmaatschappij. 

 

 

 

 

Toch vind ik het gek. Waarom zou je de betalende passagiers die gezellig op vakantie willen teleurstellen? Ik vind het sneu voor al die mensen die maandenlang gespaard hebben, die er zo naar uitkeken, die nu een dag minder tijd hebben om vakantie te vieren. Of degenen die nu helemaal niet meer op vakantie kunnen. 

 

Tuurlijk snap ik dat je je doel voor betere schema’s en een gezondere levensstijl wilt bereiken. Maar toch vind ik een staking niet altijd de juiste oplossing. Maar hé, misschien ben ik wel gek. Ik hoop in ieder geval dat alle passagiers een vergoeding krijgen en toch nog kunnen genieten van hun vakantie, ook al gaan ze een aantal uren of een dag later. Genoeg tijd voor een lekkere kop koffie met een groot stuk taart. Want ja, uiteindelijk kun je er dan maar beter het beste van maken. 

 

Oh en trouwens, heb je ook een keer een gecancelde of ernstig vertraagde vlucht? Je kunt altijd vlucht-vertraagd.nl inschakelen om misschien wat geld terug te krijgen. 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam. 

 

Beeld: SamAlive