Bang voor een knuffel

 

De housewarming van de Schotse Bruce Grubb liep wel héél anders dan hij had verwacht. 

 

 

De 24-jarige boer uit Hatton was net naar een nieuw huisje naast de boerderij met zijn 200 koeien verhuisd. Tijdens zijn housewarming dronk hij niet, want twee van zijn koeien waren zwanger en konden elk moment gaan bevallen. Daarom was het ook niet gek dat hij tijdens het feest even naar de schuur liep om te kijken hoe het met de koeien ging. En daar kreeg hij de schrik van zijn leven.

 

Want toen hij eenmaal zijn zaklamp aandeed om zijn weg naar de koeien te vinden zag hij daar opeens een levensechte, grote tijger liggen! Snel haastte hij zich terug naar huis waar hij de politie inschakelde. Binnen no-time stond de schuur omringd door  politieauto’s en er was zelfs een heel gewapend respons-team. 

 

 

Na een telefoontje naar de lokale dierentuin om te vragen of ze daar een ontsnapte tijger hadden, en een 45-minuten durende angst, kwam de politie tot een hilarische conclusie. Het enge, gevaarlijke dier bleek gewoon een groot knuffelbeest te zijn. 

 

Oh, oh, oh, wat zal die Bruce zich geschaamd hebben. Een knuffel-tijger. Wie heeft dat ding daar neergelegd? Hoezo vond de politie het niet vreemd dat het dier 45 minuten lang niet bewoog. En je zou toch denken dat ze wel een goede verrekijker bij zich hadden om het beest even te goed te bekijken. 

 

Bruce, hopelijk heb je er heel hard om kunnen lachen, heb je na de schrik toch maar wel een paar drankjes genomen, en het housewarming feest van je leven gehad. 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam. 

 

Beeld: Patrick Strock