7 x Waarom Valencia mijn volgende bestemming is

 

Hoewel ik me netjes aan de maatregelen houd en weinig buiten de deur vertoef mag ik toch wel dromen van een citytrip?

 

 

Want die mis ik zo. Niks leuker dan je verheugen op een weekendje weg. Deze Spaanse beauty staat met stip op 1. Zodra het weer kan, ben ik weg.

 

 

7 x waarom Valencia mijn volgende bestemming is

 

1. Klimaat 

 

Spanje is altijd een goed idee. Het klimaat in Valencia is heerlijk. Met 300 zonnige dagen per jaar zit je altijd goed met een citytrip. 

 

 

2. Er is zoveel te zien

 

Hoewel Valencia niet zo groot is, is er veel te zien. Ga gewoon wandelen en je ontdekt kleurrijke buurten met gezellige straten en pleinen. Cabanyal, een oude visserswijk, is uitgeroepen tot een van de coolste wijken van Europa. Veel van de vissershuisjes zijn omgetoverd tot hippe winkeltjes en restaurantjes waar je lekker tapas kunt eten. Als je meer wilt weten over de historie van de stad is een tour met een gids heel leuk om te doen.

 

 

 

3. Eten

 

Valencia en eten zijn een topcombinatie. De stad zit vol met gezellige restaurants waar je voor een klein prijsje zalig kunt eten. De echte lekkerbekken gaan natuurlijk naar de Mercado Central. In dit prachtig gedecoreerde gebouw loop je langs talloze marktkramen waar de heerlijkste geuren en smaken te vinden zijn. Een topplek voor iedereen die van eten houdt. Je begrijpt, ik wil hier niet meer weg.

 

 

4. De haven en de zee

 

De zee, de zee, de zee! Vanuit de stad is het maar 20 minuutjes met de tram en je bent er al. Ik zie mezelf al flaneren op de Paseo Marítimo, de promenade met tropische palmbomen langs de brede zandstranden. Misschien ga ik nog wel even pootjebaden.

 

 

5. Fietsen

 

Fietsen is een fijne manier om op ontdekking te gaan. De stad heeft meer dan 150 kilometer fietspad en omdat het in Valencia vlak is, gaat dat fietsen heel makkelijk. Zo zie je op je gemakje de hoogtepunten van de stad.  

 

 

 

6. Net buiten de stad

 

Ook staat een bezoekje aan de Horta de Valence op mijn lijstje. Hier fiets je langs geurende sinaasappelboomgaarden en groenteplantages. Deze moestuin van de stad is meer dan 10.000 hectare groot en veel van wat er hier verbouwd wordt vind je terug op je bord. Misschien fiets ik wel door naar l’Albufera. Dit natuurpark ligt op slechts 15 kilometer van Valencia en heeft naast mooi duinen en bossen de grootste lagune van Spanje. Vanaf een bootje kunnen natuurliefhebbers hier hun hart ophalen want er zitten veel bijzondere vogels. Soms heb je geluk en spot je hier zomaar een groep flamingo’s. 

 

 

 

7. Of iets verder weg

 

In de wijnhoofdsteden Utiel en Requena kun je, als je zin hebt, bij een wijnboer alvast een glaasje viño tinto proeven. Het gebied is bezaaid met wijngaarden en er zijn meer dan 100 wijnhuizen te vinden.

 

Ben je, net als ik, gek op servies? Ga dan naar Manises, de plek waar al 700 jaar het mooiste aardewerk wordt gemaakt. Er zijn verschillende ateliers waar je bijvoorbeeld een prachtige handgemaakte schaal kunt kopen. Misschien heb je nog een plekje in je koffer om iets mee naar huis te nemen?   

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit