7 redenen waarom sommige mensen geen corona krijgen

 

Er was een tijd dat de vraag rondzoemde of je al ‘iemand’ kende die ‘het’ had gehad.

 

 

 

Corona was een soort buitenaards fenomeen dat ineens de kop opstak in ons leven. Nu bespreken we die zeldzame gevallen waarbij mensen nog geen slachtoffer zijn geworden van het virus. Ik ken er geloof ik een: mijn personal trainer.

 

Er ging een wat aparte tweet rond van Chinese arts die zei dat als je nog geen corona had gehad je waarschijnlijk geen vrienden had of op z’n minst genomen geen sociale interactie. Als je ervan uitgaat dat het virus alleen van mens op mens overgedragen kan worden zou je deze theorie kunnen onderschrijven, maar er spelen meer dingen mee, zo las ik onder andere op de fijne site van de Britse Marie Claire.

 

1. Een gezond gewicht
De meeste mensen die op de IC terechtkwamen hadden een BMI hoger dan 27. Volgens artsen is bij een te hoog BMI je immuunsysteem druk om de gevolgen van overgewicht te bestrijden en is er geen ruimte meer voor het bestrijden van het virus.

 

2. Goed vitamine D-niveau
Vitamine D is een meester in het bestrijden van virussen en infecties. Als jouw vitamine D-niveau sterk is, bestaat de kans dat je lichaam het robbertje vechten met het virus wint.

 

3. Je sport veel
Ah, dat zou verklaren waarom mijn trainer het virus nooit heeft ontmoet. Maar als je drie keer per week 30 minuten sport, ben je gezonder en beter bestand tegen virussen. Deze vlieger gaat bij mij totaal niet op want ik sport bijna elke dag en heb twee keer hartstikke corona gehad. Maar goed, ik woon dan ook niet in een…

 

6. Bosrijk gebied
Woon je ergens waar de boomconcentratie hoog is, dan is de kans op corona ook kleiner. Uit onderzoeken is in ieder geval gebleken dat het aantal besmettingen in deze gebieden lager was dan in minder beboste gebieden. Dat kan er ook mee te maken hebben dat de bevolkingsdichtheid lager is daar en er daardoor makkelijker afstand gehouden kan worden of omdat in beboste gebieden…

 

7. De lucht schoner is
Yale Medical School heeft onderzocht dat in gebieden waar de luchtvervuiling intens is (zoals in bepaalde Italiaanse steden) de bestemmingsgraad veel hoger is dan in steden die bijvoorbeeld aan zee liggen en een veel schonere lucht hebben.

 

Zo zie je maar weer: het virus is verraderlijk en verrassend en of je besmet raakt of niet is van heel veel factoren (ook van zaken waar je geen invloed op hebt) afhankelijk.

 

Bron: marieclaire.co.uk

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach