Jouw tuin:

een cottage garden

 

Willemijn: Met deze zeven beauty’s maak je van je tuin een ‘cottage garden’. Én heb je van mei tot oktober mooie bloeiers in je tuin.

 

1. Vingerhoedskruid (Digitalis)

Tweejarige plant. Plaats ‘m in vochtige, goed doorlatende grond in halfschaduw. Kan ook zon hebben. Bloeiperiode: mei-juni.

 

2. Lupine (Lupinus)

Vaste plant. Zet ‘m in neutrale niet te voedzame maar wel goed doorlatende grond. Graag op een zonnige plek. Bloeiperiode: mei-oktober.

 

3. Roos (Rosa)

Zet deze vaste plant in vochtige, goed doorlaatbare grond. Graag in de zon. Let op: snoei ‘m de eerste twee jaar niet. Bloeiperiode: juni-september.

 

4. Stokroos (Alcea Rosea)

Deze tweejarige plant zet je in voedingsrijke, niet te natte of te droge grond. Een plekje voor een muur of schutting, in de zon of halfschaduw, is het best. Bloeiperiode: juni-oktober.

 

5. Zonnehoed (Echinacea)

Ook deze vaste plant heeft een diepe, goed doorlatende grond nodig. In de zon of halfschaduw komt-ie het beste tot z’n recht. Bloeiperiode: nazomer-herfst.

 

6. Sierui (Allium)

Vast bolgewas. Is het best in vruchtbare, goed doorlatende grond, en in volle zon. Kan ook halfschaduw hebben. Bloeiperiode: voorjaar.

 

7. Japanse anemoon (Anemone hupehensis)

De Japanse anemoon is een vaste plant die een vochtige, goed doorlatende grond nodig heeft. Zet ‘m in de volle zon of halfschaduw. Bloeiperiode: nazomer-herfst.

 

Doe hier elk jaar tuininspiratie op in de Engelse stijl!

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Portret: Marloes Bosch