7 bizarre tips voor vuurwerkangsthazen

 

Gaat jouw hond er ook als een haas vandoor zodra er een vuurpijl de lucht ingaat? Oud en nieuw is voor onze geliefde viervoeters vaak de hel op aarde.

 

Hoewel je officieel pas morgen vuurwerk af mag steken knalt het bij mij in de buurt al weken. Voor veel honden is het echt de hel op aarde. Hun gehoor is vele malen scherper dan dat van ons. Kun je nagaan hoe zij schrikken als het zoveelste rotje de lucht invliegt.

 

Ik vond deze 7 bizarre tips om je hond te helpen.

  • Zet een koptelefoon op hun kop of doe zachte oordopjes in. Dat reduceert het geluid. Zie jij je labrador al zitten? En hoe peuter je die oordopjes weer uit die grote oren?
  • Een slaaptabletje of oxazepammetje. Wat dacht je zelf? De meeste verdovende middelen verslappen de spieren van het dier. Hij blijft wel rustig liggen, maar maakt wel alles mee. Het gevolg is dat je beestje doodsbang wordt, maar dat niet kan uiten, wat alleen maar nog traumatiserender werkt. 
  • Geef  ‘m een advocaatje met slagroom en wees niet te zuinig. Dat je hond zwalkend door de woonkamer loopt kan toch nooit de bedoeling zijn. 
  • Zet de tv zo hard mogelijk. Dat je zelf de hele avond naar elkaar moet schreeuwen neem je dan maar op de koop toe. 
  • Of deze dan: Op rustige maar ferme toon zeggen: doe normaal! Ja, dat helpt.
  • Ga aan het begin van de avond een heel stuk met je hond fietsen. Als hij vijftien kilometer naast je heeft gedraafd, liggen jullie allebei de hele avond voor pampus op de bank.  
  • De truc met de sjaal

 

 
Mocht je nou een wereldtip hebben die wel werkt, deel ‘m dan met me via Facebook! Veel plezier met oud en nieuw en een knuffel voor je viervoeter. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit