6x Verrassende pindakaas-combi’s

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: 6x Verrassende pindakaas-combi’s.

 

 

Pindakaas: naast gewoon een lepel zo uit de pot eten is het natuurlijk een mega veelzijdig goedje. Als je eenmaal met jezelf of de kinderen de discussie ‘is het zoet of hartig’ hebt gevoerd/gewonnen, kan je naar hartelust smeren en proppen en ergens doorheen lepelen. Wat dacht je van deze verrassende combinaties?!

 

Want het huwelijk tussen pindakaas en chocola is natuurlijk welbekend, en nu het strooigoed al weer in de schappen ligt is het ook aftellen naar de terugkeer van pindakaas met kruidnoten. Nóg interessanter echter, zijn deze duo’s:

 

Broodje pindakaas met augurk
Echt zo gek niet! Denk maar eens gado gado, die knapperige Indonesische salade waar pindasaus vrij onmisbaar bij is (behalve bij deze gado gado van Vanja van der Leeden, die ook zonder pinda maar met tahin vrij briljant is). Daar wordt vaak ook nog iets friszurigs bij gegeten, denk aan atjar of ketimun; komkommer op zuur. Nou, van daar is de stap naar een bammetje pindakaas augurk zo gemaakt, toch? Lekker!

 
Hamburger met pindakaas
Zag ik ook niet direct aankomen. Maar werkt zeker! Vooral als je zorgt dat de pindakaas een beetje zacht en gesmolten is, nog beter als het eigenlijk een lekker pittig Aziatisch pindasausje is, en al helemáál als er ook spek involved is.

 

 

Pindakaas met mayo
Interessant, interessant… Wij hebben natuurlijk het patatje oorlog, maar in het zuiden van de Verenigde Staten schijnt dit een beproefde combi voor op brood te zijn. Ik voel hem nog niet helemaal. Maar het is ‘uitgevonden’ tijdens de Crisis van de jaren ’30, toen ander broodbeleg waarschijnlijk amper voorhanden was. In die context kan ik me voorstellen dat het met weinig middelen een maag heel goed kan vullen!

 

Pindakaas met spek
Ja kom maar door… Zie je je brunchtafel al opgeleukt, met sandwiches met deze romige zoute topcombi op bijvoorbeeld je American pancakes? Extra crunch bonuspunten voor pindakaas met stukjes noot. En wil je je een beetje Elvis wanen? Dan gaan er natuurlijk ook plakjes banaan bij!

 

Broodje pindakaas met sriracha
Cirkeltje rond naar de Aziatische hoek, want ook met sambal en komkommer is dit absurd lekker. Zodra je een upgrade wil van je pindakaas-met-jam bammetje, probeer dan eens sriracha of een zoete sambal manis. Zelfde zoetige nasmaak, maar dan een treetje gedurfder. En de scherpheid balanceer je natuurlijk ook door die lekkere dikke laag pindakaas. Ook top: doe als collega Steffi doet en lepel wat pindakaas door je (pittige) instant noedels!

 

Pindakaas met dadels
Ook uit de koker van Steffi, die wel van wanten weet met pindakaas: de beste dadels wat prijs/kwaliteit betreft, namelijk Iraanse, even opensnijden en dan een beetje pindakaas ín de dadel proppen. Instant traktatie!

Door: Redactie FavorFlav