6x de makke­lijkste tafel­decoratie

Naast het heerlijke eten dat we met kerst op tafel zetten is het natuurlijk ook leuk als het er mooi uit ziet! En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Hieronder zijn 6 ideeën die ook jij kan maken.

 

Decoratie tak

Zoek een mooie tak in het bos of koop een groen tak bij de bloemist. Laat de tak goed drogen, zodat je geen ongenodigde gasten over je tafel hebt lopen. Knoop een touw aan het begin en einde van de tak en hang hem op. Hang er versieringen aan zoals kerstballen, lichtjes of papieren slingers.

 

Naamkaartje

Wat vaak vergeten wordt tijdens de decoreren is de stoelen! Maak van zelf drogende klei een naamkaartje of een wens die je graag wilt uitspreken naar diegene die op de stoel zit. De letters kan je makkelijk stempelen. Zelf drogende klei verkrijgbaar bij Pipoos €9,95.

 

Geurige servetten

Je kan je servetten opvouwen met een touwtje, maar steek daarbij een takje kruiden of een kaneelstokje. Zo ruikt je tafel heerlijk…

 

Menukaart

Ga je een menu eten met kerst? Dan is het natuurlijk leuk om op te schrijven zodat je gasten het ook kunnen lezen wat ze die avond te eten krijgen. Vouw hem om je servet en hij dient meteen als servetring. Kies niet voor te dik papier, dat vouwt moeilijk.

 

Kaarsenstandaard

Neem een houtblok (laat dit goed drogen) en boor daar gaten in ten grote van een dinerkaars. Plak met de lijmtang of alleslijm takjes, mos en dennenappels op het houtblok.

Plantjes op tafel

Maak een natuurlijke tafel met varens, asparagus en vetplantjes. Zet ze op tafel en bedek de potjes met mos en hortensia’s. Steek er een paar takken tussen en je bent klaar, een feestlijk effect waar je na de kerst ook nog iets aan hebt, want dan zet je ze in potjes.