60.000 pond?

 

Wat zou jij je lief per jaar betalen om bij je te blijven?

 

Een appartement kopen aan de Amsterdamse grachten, en ook eentje op het strand van Koh Samet, mijn favoriete eiland in Thailand. Daarna mijn studieschuld volledig aflossen. Een mooie nieuwe garderobe aanschaffen. Een hele bak doneren aan het goede doel. Een grote reis plannen waar ik alle landen die nog op mijn bucketlist heb staan kan afvinken. En dan weer door met het normale leven waar ik van houd. De rest opzijzetten voor mijn pensioen, of voor als ik het later een keer écht nodig heb.

 

Dat zou ik doen als ik de loterij zou winnen.

 

Maar daar denkt de 23-jarige Jane Park uit Schotland wel anders over. Toen ze zeventien was, was ze de jongste loterijwinnares ooit, met de 1 miljoen pond die ze won. Sindsdien heeft ze al wat uitgegeven aan auto’s, plastische chirurgie en vakanties. Maar ze is erachter gekomen dat dit haar toch niet gelukkig maakt. Nee, wat ze écht wil is ware liefde.

 

De afgelopen jaren heeft ze al een relatie gehad met X Factor-finalist Sam Callahan. Maar hij brak haar hart nadat ze hem betrapt had op vreemdgaan. Haar relatie met de voetballer Jordan Piggot eindigde ook niet in rozengeur en maneschijn. Ze is bang dat mannen haar vaak daten voor het geld, en niet voor haarzelf. Daarom heeft ze besloten om een arrangement neer te zetten. Ze gaat een website oprichten waar haar toekomstige partner kan reageren. Deze nieuwe vriend krijgt 60.000 pond per jaar betaald. Voor trouw is ze bereid de juiste prijs te betalen. Dat is haar meer waard dan al het geld.

 

Ehmmm… Is dit serieus? Zestig-duizend-pond-per-jaar? Volgens mij heeft deze meid het niet goed begrepen. Het is toch een beetje tegenstrijdig om te zeggen dat ze een man wil die haar niet date voor haar geld, om hem vervolgens 60.000 pond per jaar te betalen? Of ben ik nou gek? Een van de redenen van het geld is ook dat hij haar dan lekker vaak mee uit eten kan nemen… Dat is een net zo gekke redenering als dat ik nu geld over zou maken naar mijn vriend en zeg: ‘Neem je me vanavond lekker mee uit eten, schat? En betaal jij?’

 

 

Ik snap het niet.

 

Maar ach, doe wat je gelukkig maakt en doe wat je niet laten kan. Ik hoop oprecht voor haar dat ze een leuke vent tegenkomt die dat geld niet nodig heeft om van haar te houden. En dat die haar dan ook vaak genoeg mee uit eten wil nemen van zijn eigen geld…

 

Jane Park met X Factor-finalist Sam Callahan

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn