Nasi goreng

Simpel, gezond én met een speciale twist voor de kids.

 

Weet je nog die ene keer dat Franska op de bank zat met de enige echte Donna Hay? Wij zijn dus allemaal fan van haar hier op de redactie, want Donna maakt eten dat er verrukkelijk uit ziet en fantastisch lekker is, waarbij ze ook nog eens let op onze vetjes. Haar nieuwe kookboek ‘Basics to Brilliance Kids’ is speciaal gemaakt voor kinderen, want die kunnen weleens lastig zijn met eten, nietwaar? Kunnen ze ook leuk meehelpen in de keuken en kan je als ouder lekker mee-eten, want dit is superlekker voor zowel volwassenen als voor kinderen. Maak deze Indische Nasi Goreng maar eens. Dan snap je me denk ik wel.

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 2 eieren, losgeklopt (klop ze in een kom)
  • 85 g fijngesneden broccoli (ongeveeer ½ stronkje)
  • 3 lente-uitjes, gesneden en fijngehakt
  • 1 el fijngeraspte gemberwortel
  • 1 kg gekookte zilvervliesrijst
  • 120 g diepvriesdoperwten (lekker makkelijk!)
  • 2 el sojasaus
  • Extra sojasaus of chilisaus (optioneel)

 

Zo maak je het

Verhit de helft van de olie in een grote anti-aanbakpan op hoog vuur. Voeg de eieren toe en zwenk de pan rustig rond totdat de hele bodem bedekt is met ei. Bak 1 minuut of tot de omelet net gaar is en de randjes bruin worden. Laat de omelet met behulp van een spatel voorzichtig op een plank glijden. Rol hem op als hij iets is afgekoeld en snijd in reepjes. Dek af om warm te houden. Verhit de rest van de olie op laag vuur in dezelfde pan. Voeg broccoli, lente-ui en gember toe en bak al roerend met een spatel 2 minuten of tot de broccoli heldergroen en een beetje zacht is (de gember begin je nu ook te ruiken!). Voeg rijst, erwtjes en sojasaus toe en bak nog 3–4 minuten of tot de rijst gloeiendheet is; roer heel af en toe. Leg de reepjes omelet erop en geef er, als je dat lekker vindt, nog extra soja- of chilisaus bij.

 

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

 

Basics to Brilliance Kids – Donna Hay – ISBN: 9789000358649 – Uitgeverij: Spectrum