6 feiten over rood­harigen

 

Het is officieel. Althans, het wordt bevestigd door ‘bronnen binnen het koninklijk huis’. Baby Archie is een ginger, net als papa.

 

Dat betekent dat Meghan ook drager moet zijn van het MC1R-gen, want anders zou het bruin domineren boven het rood. Maar een rossig jongetje wordt het en dat heeft zijn voor- en zijn nadelen.

 

1. Ai, iets minder geliefd bij de vrouwtjes
Roodharige mannen worden door vrouwen als iets minder aantrekkelijk ervaren terwijl vrouwen met rood haar juist een ontzettende oh-la-la-factor hebben. Maar Archie gaat deze beweging natuurlijk ontzettend omdraaien en gaat de gingerboy op de kaart zetten.

 

2. Minder haar
Roodharigen hebben minder haar dan mensen met andere haarkleuren.

 

3. Archie is in goed gezelschap
En in groot gezelschap, want 40% van de Britten is drager van het MC1R-gen. Dat betekent niet dat ze allemaal rood haar hebben want beide ouders moeten het gen dragen om de rode haarkleur te kunnen ‘maken’, maar toch. De hoogste concentratie roodharigen is te vinden in Schotland, Ierland en de Russische Kazan-regio.

 

4. Noot aan de verpleegsters van Archie
Mocht Archie ooit geopereerd moeten worden, dan heeft hij 20% meer anesthesie nodig dan een persoon met een andere haarkleur. Waarom weet niemand. Artsen vermoeden dat het iets te maken heeft met het gemuteerde MC1R-gen.

 

5. Goed nieuws voor als Archie ouder wordt
Roodharigen worden veel later grijs.

 

 

6. Geen zorg, Meghan
Roodharigen kunnen minder goed tegen de zon. Vanwege de lage concentratie eumelanine verbranden ze snel. Nu zou je je zorgen kunnen maken over het feit of ze wel genoeg vitamine D aanmaken, maar roodharigen genereren hun eigen vitamine D zonder dat ze in de zon hoeven te zitten. Blootstellen aan gewoon licht is voor hen al voldoende.

 

En Baby Archie is niet enige redhead. Dit weekend komen er meer dan 40.000 bezoekers uit zo’n 80 landen in Tilburg samen voor de Redhead Days. Het grootste internationale festival voor roodharigen en hun fans.

 

Daar wil je natuurlijk bij zijn. Kijk hier voor meer informatie.

 

Door: Redactie Amayzine.com