5x sporttrends die we terug gaan zien in 2022

De sportscholen zijn helaas nog even gesloten, dus het voornemen om regelmatig de sportschool te bezoeken moeten we nog even voor ons uitschuiven.

 

 

Maar goed, dat betekent natuurlijk niet dat we helemaal niet meer kunnen sporten. Integendeel, we zijn het inmiddels wel gewend om online klasjes te volgen en misschien gaat de voorkeur bij veel mensen hier stiekem ook wel naar uit. Bij mij in ieder geval wel; ik vind korte thuisworkouts namelijk hartstikke fijn. Natuurlijk mis ik het soms wel om een uur flink te zweten tijdens een spinningklasje, maar ik vind dat er genoeg keuze is om online te sporten.

 

Maar goed, over een tijdje gaan de sportscholen hopelijk gewoon weer open en dan hebben we nog meer te kiezen. En waar gaan we ons dan met z’n allen voor inschrijven? Volgens OneFit zijn dit dé vijf sporttrends die we dit jaar sowieso gaan terugzien.

 

1. Padel
Padel is iets dat mij eerlijk gezegd niet zo trekt, maar ik heb het idee dat deze sport sinds een jaar ineens mega populair is, aangezien iedereen het hier over heeft. Padel bestaat uit een mix tussen tennis en squash. Je speelt het meestal twee tegen twee, op een baan met vier glazen wanden. Misschien moet ik deze sport toch maar een kans geven, tennis vind ik tenslotte ook best leuk.

 

2. Indoor cycling
Dit mis ik dus écht: een uur lang fietsen voor je leven op harde muziek en vervolgens totaal uitgeput weer naar huis gaan. Volgens OneFit was indoor cycling aan het einde van het jaar één van de meest opkomende sporten en zij voorspellen dat de populariteit ervan in 2022 alleen maar zal stijgen. Ik ben er in ieder geval weer bij zodra het kan.

 

3. Holistisch sporten
Volgens OneFit vinden mensen naast het sporten, selfcare (waarbij we ons richten op onze mindset en emoties) steeds belangrijker. Denk hierbij aan yoga en meditatie, maar ook aan cryotherapie en massages. De combinatie van sport en wellness wordt dit jaar dus steeds populairder. Zelf verlang ik op dit moment heel erg naar enkel een massage.

 

4. HIIT
HIIT: een kort maar zeer krachtige workout, ideaal om te doen tijdens, voor of na je werk. Vaak duren deze workouts tussen de 20 en 40 minuten en hierom voorspelt OneFit dat HIIT één van de meest booming workout routines van 2022 wordt.

 

5. Flexibel sporten
OneFit voorspelt dat online lessen in 2022 een succes blijven. Dit verbaast mij niets, aangezien we door het vele thuiswerken maar al te goed beseffen hoe belangrijk beweging is. Ons hoofd leegmaken door middel van een workout vinden we een must, dus in een toekomst die steeds meer hybride wordt zal flexibeler sporten en kiezen waar en wanneer we willen sporten ook een rol gaan spelen.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com