5x snel doordeweeks

 

Als je hongerig uit werk komt wil je vaak niet nog uren in de keuken staan. Dat mag natuurlijk niet betekenen dat je daardoor minder lekker eet. Deze gerechten zijn allemaal binnen een half uur klaar en kun je met trots aan gasten of je gezin serveren.

 

Zalm poke bowl

Terwijl de zalm marineert kun je rijst koken en eventueel andere toppings klaarmaken. Gedopte edamame boontjes doen het altijd goed, net als avocado, zeewiersalade of ingemaakte groenten.

 

Lamsgehaktballetjes

Toe aan wat afwisseling van je standaard doordeweekse gehaktballen? Deze zijn gemaakt van lamsgehakt en zijn kruidig en – niet onbelangrijk – net zo snel klaar. Met een heerlijk romige puree van bonen en kikkererwten.

 

Cacio e pepe

Simpeler dan cacio e pepe gaat het niet snel worden. Voor het maken van de saus is wel enige behendigheid nodig, maar met een saus die slechts uit twee ingrediënten bestaat, kun je extra op je techniek focussen.

 

Ei met tomaat

Roerei met tomaat klinkt misschien niet heel spannend, maar dit gerecht bestelde ik toen ik in China was bij bijna elke maaltijd. Door de shaoxing kookwijn (te koop bij de toko) die er door gaat krijgt het gerecht meteen zijn typisch Chinese smaak. Bosui er over voor frisheid en serveren met een dampende kom rijst.

 

Polenta

Met snelkookpolenta is dit gerecht met gebakken paddenstoelen, spinazie en een ei zo klaar. Natuurlijk wel met flink wat boter door de polenta, dat wordt hij lekker romig.

 

 

Eet smakelijk!

 

Door: Redactie Favor Flav