54% van de vrouwen schaamt zich voor seks­speeltjes

 

Dat blijkt uit Brits onderzoek onder 1000 vrouwen. Niet alleen schamen ze zich ervoor, ze verstoppen de speeltjes ook voor hun partner. En dat is natuurlijk van de gekke, en wel hierom.

 

Vriendin P had een filler in haar lip laten spuiten en daar was een klein stollinkje in ontstaan. Vriendin M zei dat ze terug moest naar de kliniek. Daar zouden ze het wegmasseren met een vibratorachtig apparaatje. “Nou, dat kan ik dan zelf ook wel doen,” sprak P triomfantelijk, om er na een kleine pauze net iets harder aan toe te voegen: “Welke zal ik némen?” Oh ja, we zaten dus midden in een restaurant.

 

Vriendin P hoort overduidelijk niet bij die 54% van de vrouwen die zich schaamt voor hun seksspeeltjes. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder 1000 vrouwen. Niet alleen schamen ze zich ervoor, ze verstoppen de speeltjes ook voor hun partner. En dat is natuurlijk van de gekke, en wel hierom.

 

1. In naam der emancipatie
Kom op, zeg. We willen dezelfde baan, hetzelfde salaris, stemrecht; alles, alles, alles. Maar orgasmes, daar moeten we ons voor schamen? Hou toch eens op, zeg.

 

2. Hij vindt het ook leuk
Ik heb nog nooit gehoord van een man die het beledigend vond dat zijn vriendin een seksspeeltje in het ‘liefdesspel’ betrok. Nog nooit. Wij denken dat, maar zij vinden het allemaal reuze afwisselend en opwindend. Het hoeft niet te betekenen dat je hem niet meer wil, het is een extraatje. En als je een man hebt die het inderdaad bedreigend vindt, dan lijkt mij dat een mooi teken om te zeggen: de groeten thuis, de deur is daar.

 

3. Voor de afwisseling
Verandering van smaak doet eten. Als je niet uitkijkt lig je elke keer in de missionarisstand een Chanel-tas bij elkaar te puffen (sorry, deze is van Fred van Leer: benen in de lucht en denk maar aan die Chanel-tas) omdat alles op standje routine gebeurt en je er weinig lol meer aan beleeft. Pull een Heleen van Royentje en graai in die la met gezelligheid.

 

4. Ze zijn er van Sonia Rykiel en Saint Laurent
Ik weet nog dat een vriendinnetje en ik in de la onder het bed van haar moeder zo’n beaderde huidkleurige dildo vonden. Dat lijkt me het beste voorbehoedsmiddel aller tijden, want de zin in seks vergaat je echt binnen de seconde. Maar nu, nu is er zoveel gezelligs. De veelbesproken Womanizer, maar ook de design sex toys van Sonia Rykiel (over echte feministes gesproken), en voor de laatste inventaris van designerparadijs Colette in Parijs waren er zelfs SM-zweepjes van Saint Laurent. Als het je ding is…

 

 

Ik zeg het allemaal wel zo leuk, maar zo’n held ben ik ook niet. Lang, heel lang gelee maakte een tv-vriend van mij het programma Seks voor de Buch. Toen hij een keer kwam eten met zijn vriendinnetje, nam hij voor mij een SM-kettingenset mee. In plaats van een doosje chocola of een bosje bloemen dus. Ik vond het een hilarisch cadeau, maar tegelijk doodeng. Straks zou de schoonmaakster het vinden of zou ik onverwachts komen te overlijden en zouden ze dit vinden bij het opruimen van mijn huis. Ik had het nooit gebruikt want SM is niet mijn kopje thee, maar toch. Wat zou mijn moeder wel niet denken?

 

Toen ik ging samenwonen en mijn overbodige spullen ging verkopen op – toen nog – Koninginnedag, lag het SM-setje ook op het kleed. En wat denk je? Het ging als eerste weg. Verkocht aan een trotse, volgepiercete SM’er die huppelend van geluk met mijn kettingenset de menigte in dook. Kijk, daar kan ik, en met mij 54% van de vrouwen blijkbaar, nog een hoop van leren.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach