Kelly Preston overleden op 57-jarige leeftijd

 

Zó, die kwam even binnen. Kelly Preston is overleden, na een ziekbed van twee jaar, aan de gevolgen van borstkanker.

 

Die borstkanker hielden zij en haar familie bewust verborgen voor de buitenwereld. Helaas heeft ze deze strijd niet mogen winnen en overleed ze veel te vroeg, op 57-jarige leeftijd. Zo treurig.

 

Ik ken haar voornamelijk als vrouw van John Travolta (ze zijn in 1991 getrouwd), maar heb haar natuurlijk ook als actrice gezien. In een van mijn favoriete films zelfs, Jerry Maguire. Een bijzonder mooie vrouw om te zien. En dan verdiep je je nu een beetje in haar leven en zie je dat achter zo’n mooi plaatje toch heel veel meer verscholen zit.

 

Bijvoorbeeld een behoorlijk tumultueuze relatie (en zelfs verloving) met Charlie Sheen, die op de klippen liep nadat hij haar in haar arm schoot. Vervolgens een relatie met John Travolta – voer voor Amerikaanse roddelbladen vanwege geruchten dat Travolta eigenlijk op mannen zou vallen. Ah, Amerikaanse roddelbladen… Never a dull moment, in ieder geval.

 

In 2009 verloren John en Kelly hun 16-jarige zoon Jett op tragische wijze: tijdens een vakantie in de Bahama’s kreeg hij een toeval, waarna hij met zijn hoofd op de badkuip viel. Ontzettend verdrietig, maar ook hier wisten de Amerikaanse roddelbladen weer iets van te maken. John en Kelly zijn aanhangers van de Scientology Church, die erom bekendstaan niet te geloven in medicatie. Zoon Jett had al zijn hele leven last van toevallen gehad en dus werd er geschreven dat zijn ouders hem nooit de juiste medicatie hadden gegeven en dat dat zijn dood tot gevolg had gehad. John en Kelly hebben dit altijd ontkend. Walgelijk dat je je zo moet verdedigen na zo’n verlies. Maar ja, die roddelbladen…

 

Dochter Ella, twintig jaar oud, heeft op Instagram een mooi eerbetoon aan haar moeder geschreven. Man John kwam al eerder vandaag met het volgende statement: ‘Het is met een zwaar hart dat ik u vertel dat mijn mooie vrouw Kelly haar twee jaar durende strijd met borstkanker heeft verloren. Ze vocht een moedig gevecht met de liefde en steun van zovelen. Kelly’s liefde en leven zal altijd herinnerd worden. Ik zal de tijd nemen om er te zijn voor mijn kinderen die hun moeder hebben verloren, dus vergeef me als u een tijdje niets van ons hoort.’

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer