5 x Waarom The Voice SR de leukste Voice ooit is

 

Toen ik de persfoto zag, dacht ik; ja doehoei. Die sla ik even over. Wat een potpourri van een jury was dat.

 

Angela Groothuizen (snap ik, liefde voor alles Angela), Ilse Delange (idem), maar dat aftoppen met Frans Bauer en Gerard Joling. Ik vond het apart. Op z’n zachtst uitgedrukt. Maar rituelen zijn rituelen en tradities tradities dus ik drukte vrijdagavond om 20:00 uur toch op 4. Haardje aan, hapjes op tafel, glas gevuld, kinderen om me heen. En ik vónd het toch leuk. Ik ben verslaafd en verslingerd.

 

1.  Het leven

Kijk, de kinderen zijn schattig, heus. Maar dit heeft gelaagdheid. De kandidaten hebben een leven achter de rug. Met tranen van geluk, pijn en angst. Deze auditie is of hun laatste kans (zoals bij de man die Copacabana zong bij wie een tijd geleden kanker was vastgesteld), anderen deden gewoon mee voor de lol of als voorbeeld v oor anderen (Imca Marina, hoe leuk!). Wat ik heel mooi vond aan dit seizoen is dat ze de mensen thuis of op een locatie voor-interviewen, dus niet hapsnap in de studio, maar ze ruimen er echt tijd voor in waardoor je als kijker nog meer wordt meegenomen in hun leven.

 

2.  De jury

Daar had ik dus zo mijn bedenkingen bij, maar wat zijn ze leuk en divers. Die beeldschone Angela, allerknapste en best geklede Ilse Delange en ach als Gerard Joling zich dan omdraait tijdens Copacabana en m et zijn handen wappert6 dan vind ik hem ook weer zo leuk. Het is een diverse jury, allemaal kundig en hun soort en bovenal lief voor elkaar. Hashtag zokanhetook zou ik zeggen.

 

3.  Lieke

Liefde voor Lieke die zo meeleeft met alle kandidaten en er natuurlijk altijd fantastisch uitziet, dat ook.

 

4.  Nog even over Imca Marina

Die daar in een gehaakt hes met een ontsteking op haar stembanden toch gewoon gaat staan en voor wie Frans Bauer omdraait en zich het hele lied al verkneukelt op de reveal die gaat volgen. Hij weet wat de anderen nog niet weten; dat gewoon Imca Marina daar een potje staat te zingen. Angela bejubelt haar omdat ze het ‘gewoon maar even doet’ en Imca zegt ook: “Kan ’t schelen, ik doe het gewoon. Ook om aan andere oudere mensen te laten zien dat je het gewoon moet doen.’ En dan: “Euh, er is een iemand omgedraaid. Betekent dat dan dat ik… door ben.” Oh Imca, ik zou je willen knuffelen. Als dat mocht.

 

5.  Corona-proof zonder dat je het merkt

Hebben ze echt goed gedaan. De aanhangers van de auditant staan keurig in een aparte ‘kooi’, er is minder publiek, maar daar voelde ik niets van. Ik heb gelachen en gehuild en verheug me op vanavond.

 

Beeld: Willam Rutten

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach