5 typen vrouwen: 5 bloemcadeaus

 

Willemijn: Is er iemand in je omgeving jarig en denk je aan een boeket? Haal de e en de t eraf en geef een mooi boek! Ik hoorde net van Renee dat zij al weet welk boek ze aan haar moeder zou geven, dat van Piet Oudolf. 

 

f19_willemijns-flowerstories-moederdag_ap

 

Deze boeken zijn zo mooi en daarom extra leuk om cadeau te geven. En het grappige is: ze hebben alle eigenschappen van een echte ruiker: verhalen in geuren en kleuren. Ik vond voor vijf typen vrouwen wat wils. 

 

1 Het praktische type

12 maanden in de tuin, De beste gids voor elke tuin – Ian Spence (RHS) €14,99

Deze handzame gids is het hele jaar je beste vriend. Hij vertelt je wat te doen, wat te planten en hoe te onderhouden in elk seizoen. Klein, maar heel fijn.

 

2 Het eigentijdse type

In Full Flower, Inspired designs by Floral’s new creatives – Andrew & Gemma Ingalls €41,99

Dit boek is zoooo mooi.!De invloedrijkste bloemstylisten van dit moment komen voorbij in dit prachtig gefotografeerde werk. De boeketten zijn traditioneel qua techniek, maar uitgevoerd met biologische bloemen in een natuurlijke nonchalante stijl.

 

3 Het culinaire type

Bloemen met smaak, 50 eetbare bloemen & 25 verrassende recepten – Anna Koster €24,95

Het enthousiasme spat van de pagina’s. Na een bloemendiner in Tokyo in 1990 wist Anna zeker wat ze ging doen: bloemschikken op een bord! Een veelvoud aan mede-bloemminnende professionals komt aan bod in dit kleurrijke ‘kookboek’, met hun favoriete eetbare bloeiers en recepten.

 

4 Type tuinarchitecte

Oudolf Hummelo – Piet Oudolf & Noel Kingsbury €39,95 

Onze Hollandse prairietuin-goeroe geeft in dit boek een inkijkje in zijn hoofd en (kwekerij)tuin in het Gelderse Hummelo. Zijn kijk op tuin- en landschapsarchitectuur werd er een van natuurlijk verloop van de natuur en het aanbrengen van kleuren en texturen in bijzondere planten combinaties. Kijk, leer en probeer!

 

5 Het culturele type

Bloemen, een cultuurgeschiedenis – Stephen L. Buchmann € 24,99

Geen boek om even in een ruk uit te lezen. Maar een die vol zit met wetenschappelijk onderzochte verhalen over bloemen en haar bestuivers. Bijvoorbeeld hoe geur eigenlijk werkt, hoe elke bloem zo gevormd is dat alleen haar eigen bestuivers erin passen en hoe de wereld van de veilingen echt in elkaar zit. Mijn exemplaar zit inmiddels vol ezelsoren!

 

PS: Meer inspiratie nodig? Kijk dan eens naar deze bloeiende boeken

 

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Portret: Marloes Bosch

witte-balk-met-bol-willemijn