bloem en schors, zodat je weet welke boomsoort het betreft. Op internet of in de plantengids-app kun je dan opzoeken wat de specifieke behoeften van deze boom zijn, zodat de boom op de juiste plek zijn wortels kan laten groeien.
4. De gazonwijzer: Hoezo is het gras altijd groener bij de buren?
Een gedeelte waar gras groeit in je tuin heet een gazon. Zover bekend… Maar waar gebruik je het gazon eigenlijk voor? Dat is een cruciale vraag als je gras gaat aanleggen of zaaien. Een ding is zeker: nieuw aangelegd gras of gras dat er al een tijdje ligt, moet goed onderhouden worden. Deze app, van het tuinmerk DCM dat organische meststoffen maakt, heeft voor elk seizoen een product. Je vult bij de instellingen in welke grondsoort je in je tuin hebt, de oppervlakte van je gazon en de app rekent uit hoeveel je ervan nodig hebt. Voor de meest voorkomende grasproblemen vind je hier trouwens ook een wondermiddel. Groen, groener, groenst.
5. De makkelijke moestuin: Voor iedereen zonder groene vingers maar mét moestuindroom
Iedereen kan moestuinieren! Dat is de overtuiging van Jelle, de bedenker van deze moestuin-community. Er is een behapbare moestuinbak met vakken (maximaal oogsten op een minimale oppervlakte), er zijn zaden, een boek, aarde en natuurlijk… de app. Wat je voor ogen hebt in je bak, bouw je in de app virtueel. Zo hou je de groei en het onderhoud in de smiezen. Er staan veel zaaitips in, een planning en tekeningen met hoe je plantje er intussen ongeveer bij zou moeten staan. Ook erg leuk voor kinderen.
Zo, nu nog een aarde en waterbestendig hoesje aanschaffen voor je telefoon of iPad en nu hopla de tuin in! En o ja, lees ook nog even deze groene-tuinervaring van Franska.