4 nutteloze oplossingen tegen muggen en 3 die wel werken

 

Na een paar mooie dagen zag ik eruit als een krentenbol want ik werd ’s nachts helemaal lek geprikt door de muggen. Maar nu heb ik de oplossing die wel werkt. 

 

 

 

Ik geloofde jarenlang in sprookjes: dat je muggen met knoflook op afstand kon houden, of met een magisch polsbandje. Ik sliep zelfs nachtenlang met een walmende citronellakaars in de kamer. Als ik alleen al aan die geur denk word ik misselijk. Maar de muggen hadden er helaas geen last van en prikten me alsof er niks aan de hand was met jeukende bulten en chagrijn tot gevolg omdat ik door dat stomme gezoem niet kon slapen. En die zoete wierook die zou helpen heb ik meteen in de vuilnisbak gekieperd, dat was pas echt vies. Geloof mij maar, ik heb al die nutteloze oplossingen geprobeerd en ze helpen niet.

 

Ik weet dat muggen op lichaamsgeuren afkomen en blijkbaar ruik ik lekkerder dan mijn huisgenoten want die laten de muggen links liggen terwijl ik altijd de volle laag krijg. En om me nou iedere avond met DEET in te smeren vind ik ook niet zo fijn; daar zitten zoveel chemische middelen in, dat kan niet goed zijn voor je huid.

 

Maar deze drie supersimpele oplossingen werken wel degelijk.

 

  1. Leg een vliegenmepper naast je bed, liefst een elektrische. Die werkt ook tegen muggen en laat geen vlekken achter op de muur.
  2. Zorg dat er in en om je huis nergens stilstaand water is, want daar leggen muggen het liefst hun eitjes en ze hebben maar een beetje water nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan een restje water onderin een plantenpot of in een verstopte dakgoot. Water weg = muggen weg.
  3. En deze wereldtip bleek voor mij echt dé oplossing. Een simpele ventilator naast mijn bed doet wonderen. Door de luchtverplaatsing raken de muggen de weg kwijt en ze kunnen niet door de wind van de ventilator vliegen. Bovendien kunnen ze mij niet vinden omdat mijn geur door het bewegen van de lucht alle kanten op schiet. Deze ventilator werkt trouwens ook uitstekend tegen opvliegers, maar dat terzijde.

 

Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee en welterusten!

 

Bron: Quest.nl

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit