Het mislukt bij iedereen wel eens, een ei pocheren. Door deze drie manieren uit te proberen, vind je zó uit welke voor jou het beste werkt.

 

1. Met water en azijn

Dit heb je nodig

  • pan water
  • 1 ei
  • azijn
  • zout

 

Zo maak je het

Vul een pan met ongeveer 5 centimeter water. Breng het water net niet aan de kook (kleine belletjes). Voeg een scheutje azijn en wat zout toe. Zet het vuur zachter en maak met een lepel een draaikolk (dit zorgt er straks voor dat het ei bij elkaar blijft). Breek het ei in een klein kommetje. Zodra de draaikolk goed zichtbaar is, giet je het ei voorzichtig in het water. Kook een klein ei ongeveer 3 minuten, een groot ei in 4 minuten. Haal het met een schuimspaan of grote lepel uit het water en leg het op een bord zodat het even kan uitlekken.

 

2. Met een boterhamzakje

Dit heb je nodig

  • pan water
  • boterhamzakje
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 ei

 

Zo maak je het

Vul een pan tot ongeveer 2/3 met water. Breng het aan de kook en zet het vuur op een lage stand. Pak een boterhamzakje en een kommetje. Open het boterhamzakje en leg deze op de kom. Doe wat olie in het zakje. Smeer het uit met je hand (zorg ervoor dat het zakje goed is ingesmeerd). Doe wat zout en peper in het zakje. Breek het ei voorzichtig in het zakje. Pak het zakje voorzichtig en laat het ei in een punt van het zakje zitten. Draai het dicht en maak er een knoopje in. Doe het zakje in het water en laat het 5 à 6 minuten stollen. Haal het zakje eruit en haal daar het gepocheerde ei weer voorzichtig uit.

 

3. Met een zeef

Dit heb je nodig

  • pan water
  • kommetje
  • fijne zeef
  • 2 lepels
  • 2 lepels azijn
  • zout
  • 1 ei

 

Zo maak je het

Vul een pan met ongeveer 5 centimeter water. Breng het water net niet aan de kook (tot er kleine belletjes ontstaan). Voeg een scheutje azijn en zout naar smaak toe. Pak een kom en leg de zeef erop. Breek het ei voorzichtig erin. Het te natte vloeibare eiwit zal door het zeefje lopen. Gooi dit weg. Keer de inhoud van het zeefje langzaam in de pan. Pak 2 lepels en vouw het ei bij elkaar. Laat het in 3 à 4 minuten hard worden. Haal het ei met een schuimspaan of grote lepel uit het water en laat het ei uitlekken op een bord.

 

 

Eet smakelijk!

 

Tip: Het is belangrijk dat het ei supervers is. Een vers ei heeft namelijk eiwit dat nog stevig is, anders is het eiwit te waterig en krijg je nooit een goed gelukt gepocheerd ei. Hoe je kunt weten of een ei vers is? Leg een ei in een kom met water. Als het ei op de bodem blijft liggen, is het vers.

 

Sfeerbeeld: From the kitchen