34x de leukste en lekkerste kadootjes voor foodies voor onder de kerstboom

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: kadootjes voor onder de kerstboom.

 

 

Langzaam al aan het stressen over de kerstcadeaus? We got you. In dit lijstje vind je de leukste en lekkerste cadeaus om te geven én te krijgen.

 

Voor de thuischef
Een echte chef is nergens zonder zijn of haar favoriete keukengadgets. Niet alleen een goed koksmes zou bij elke thuiskok in de keukenla moeten liggen, ook een Microplane is een echte musthave. Thuisbakkers kunnen daarentegen geen spektakelstukken maken zonder een goede pannenlikker of siliconen bakmat. Voor chefs die wel de showpony willen uithangen, maar even krap in de tijd zitten: die doe je een plezier met De smaakbox van de Meisjes met Smaak! Want dit is een verrukkelijke verwenbox met onder andere Spaanse Ham, oesters en Manchego (en kan besteld worden via info@meisjesmetsmaak.nl). Het enige dat je zelf hoeft te doen is al dit lekkers even op tafel te zetten.

 

 

 

Voor de zoetekauw
Van chocolade letters tot kerstkrans-koeken: tijdens de feestmaand werken we op de (thuis)redactie heel wat zoets naar binnen. Voor de mede zoetekauwen onder ons delen we onze favorieten: een pot praline pasta van Leonidas, de chocoladebollen gevuld met marshmallow van de HEMA en deze geinige chocolade spruiten; allemaal top cadeaus. Ook leuk: deze kerst box van su.sana gevuld met twee soorten granola en 3 Italiaanse kerstrecepten.

 

 

 

Allerlekkerst: een thuisproeverij van gebak en chocolade uit de schatkamer Grand Café Krasnapolsky: The Cake Room. Van macarons tot chocolade en taartjes, alles wordt gemaakt door de huis patissiers en is belachelijk lekker! THE CAKE ROOM X FESTIVE SEASON lekkernijen kun je bestellen door een mailtje te sturen naar info@grandcafekrasnapolsky.nl of door even te bellen met het Kras: 020-5546114.

 

 

 

 

Voor team hartig
Toch meer team hartig? Ga dan voor het kaasabonnement van Firma kaas.

 

Voor de lolbroek
Tijdens quarantaine is er heel wat gepuzzeld, maar voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen, zijn er nog lekkere food puzzels. Of wat dacht je van een noodles cup voor je huisdier, een kaas zeepje of een pizza-deken voor echte pizza-lovers? Dat wil je toch hebben? En een met de handgeschilderd t-shirt van Nadia van Luijk van je favo keukentool is natuurlijk al helemaal op en top origineel.

 

 

 

Voor het drankorgel
Feestdagen betekent cocktails, champagne en lekkerste wijnen en bieren. Ook onder de boom! Speciaal voor de feestdagen lanceert Moët & Chandon de ‘Tie Your Wish limited edition’ Impérial Brut. De kenmerkende black tie siert de flessen al sinds 1886, nieuw is het zilveren lint op het label, in de vorm van een vrolijke kerstboom. Nadorst? Dan zit je goed met deze micro fust van Lowlander. Liever iets zoeters? Ga dan voor de onlangs gelanceerde amaretto van Villa Massa.

 

Niet sterk genoeg, ook daar hebben we aan gedacht. Want of je nu een Schotse veteraan bent of een whisky-nieuwkomer: de limited edition flessen die ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de Schotse whisky Johnnie Walker zijn uitgebracht zijn echte eye catchers. Voor bierliefhebbers die van verrassingen houden is er geen leuker cadeau dan een Adventskalender vol Jopen-bier (24 verschillende biertjes, oh yes!) en de cocktailcrack doe je geen groter plezier dan met een cocktailset (bestaande uit vijf heerlijke pre-batched cocktails van top kwaliteit) van het geweldige The Stockroom.

 

 

 

 

 

 

Voor de onhandige drankorgels is er een onbreekbaar wijnglas of dit wijnglas dat (bijna) nooit leegraakt. En een te gek wijnrek in de vorm van een druivenstros dat wel tegen een stootje kan; Grape zoals het wijnrek heet, is gemaakt van lichtgewicht en recyclebaar EPP. Voor de minder onhandige wijn-, bier- en cocktailliefhebbers zijn de prachtige Borough glazen van kristalglas een meer dan fijn cadeau. Wij vielen als een blok voor de prachtige dunne steeltjes.

 

 

 

 

Voor de kookboekenwurm
De afgelopen tijd zijn er stapels met nieuwe kookboeken gelanceerd. Zo lanceerde Vanja van der Leden een nieuw boek met de allerlekkerste saté-recepten, genaamd Indostock, trok Freddy Thratlehner er in ons land op uit in Lekker Fred in het land en bakt Heel Holland Bakt-winnaar Rutger zijn 100 allerbeste recepten aller tijden. Mayoliefhebber? Ga dan voor het Mayonaise boek van Jean Bâton. De bijbel van de Nederlandse keuken is hét kookboek voor iedereen die klassieke streekgerechten uit alle hoeken van ons land (beter) wilt leren kennen.

 

En een beetje barbecue-fanaat maak je zielsgelukkig met Smokey Goodness BBQ Feast on Fire van BBQ-master Jord Althuizen. En waar je al dit lekker vervolgens mee matcht, dat leer je in Proeven als een Pro van Master of Wine Cees van Casteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav