3 supersnelle tips voor mooier en gezonder haar

 

Elke maandag schrijft Anita over haar beautygeheimen. Deze week drie supersnelle tips voor mooier haar.

 

Je haar beschadigt sneller dan je denkt. En juist nu ik ouder ben, ben ik blij met elke haar op mijn hoofd. Ook al heb ik krullen, ik merk dat ik steeds minder haar krijg naarmate ik ouder word. Daarom wil ik het haar dat ik heb zo goed mogelijk beschermen. Veel vrouwen van mijn leeftijd laten hun haar groeien, want langer haar maakt nu eenmaal jonger. Het is dan dus nog belangrijker dat het haar in goede conditie is.

Nu zijn er ontzettend veel stylingproducten voor je haar, maar wist je dat je al met een paar heel simpele trucs direct de conditie van je haar kunt verbeteren?

 

 

1 Een goede borstel

Borstel je haar met een goede borstel. Dat klinkt simpel maar ik heb zelf jarenlang elke morgen heel wat haren uit mijn hoofd getrokken omdat ik de klitten eruit wilde hebben. 

Ik gebruik nu een anti-klit borstel die extra vriendelijk is voor je hoofdhuid. De haren in deze borstel hebben 32 verschillende lengtes en 16 verschillende diktes zodat de druk op de hoofdhuid veel lager is en de borstel klitten pijnloos verwijdert.

Michel Mercier Haarborstel € 16,95

 

2 Koud afdouchen

Als je het haar wast gaan de schubben van de haar iets openstaan, gebruik dus altijd crèmespoeling na het wassen zodat de schubben weer sluiten. Het beste is de crèmespoeling er met koud water uit te spoelen; de haarschubben zullen extra goed sluiten waardoor je haar gladder wordt, oftewel minder pluist.

 

3 Niet afdrogen

Nooit geweten dat je het haar beschadigt van stevig afdrogen met een handdoek. Het beste kun je je haar helemaal niet afdrogen maar gewoon kletsnat in een doek wikkelen. Er zijn doeken te koop met een speciale microvezel die het vocht snel opnemen zodat je haar (zonder te wrijven) toch snel droog is. Een T-shirt om je haar wikkelen geeft een beetje hetzelfde effect, maar een speciale doek is wel veel makkelijker.

Aquarius Hair Turban € 24,95

 

Kijk snel om te zien hoe het werkt!
 

 

 

Door: Anita Willemars 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.