23 tools voor een topvakantie

 

Maartje: Iedereen om je heen hoor je over vakanties. Ben jij degene die nog moet boeken voor deze zomer en ga jij echt voor een top-aanbieding? Nou, ik vertelde al waar je de beste (vlieg)tickets kunt kopen. Dit zijn dus ook nog eens de beste tips voor de beste (nieuwe) restaurants internationaal en handigste online tools. En hoewel de chef nooit zijn volledige recept prijsgeeft, toch een aantal niet te missen websites om linea recta je voordeel mee te doen. Graag gedaan.

 

Eten & drinken

 
Frankrijk: Le Fooding, ook in het Engels

Engeland: Hot Dinners

Amerika: Eater, en zoek dan vooral op de Hotlists: een actuele lijst met handige plattegrond

Nederland (en daarbuiten): Barts Boekje ;-)

HappyCow: Voor de vega’s onder ons, voor wie het toch vaak iets lastiger is om een goed restaurant te vinden. Happy Cow laat je restaurants zien in maar liefst 10.500 steden wereldwijd.

 

Hotels

 

Weekenddesk: Ontzettend goede deals met vaak een beetje extra in Nederland, België en Frankrijk. Vul je data in en je wensen (met of zonder kids, met of zonder hond, romantisch of juist sportief) en je krijgt een plattegrond met prijzen en deals. Binnen die deals kun je vaak nog kiezen of je er een rondleiding in de omgeving, een champagneontbijt of een andere special treatment wilt die Weekenddesk bij de locatie heeft bedongen.

 

Hostelbookers: Vergeet de hostelgruwel van weleer: hostels zijn tegenwoordig meer dan eens plaatjes van logeeradressen en de meeste hebben ook kamers voor twee personen. Wel zijn ze steevast stukken goedkoper dan normale hotels.

 

Hostelworld: Idem, maar met nog meer hostels.

 

Oasis: De nieuwe, coolere versie van Airbnb.

 

Roomer: Voor kortingen op hotelkamers van mensen die hun reservering last-minute hebben moeten annuleren. Vaak tot wel 80 procent korting. Je kunt ook je eigen kamer in de aanbieding gooien op de app.

 

Booking.com: Een inkoppertje, maar toch… Weinig sites die ik vaker gebruik, vooral nu de zijbalk van de site stukken beter functioneert en je snel en eenvoudig op wijk, niveau en andere speciale wensen kunt zoeken. Plus: homestays, appartementen, hostels, woonboten, boomhuizen en knusse B&B’s zijn tegenwoordig ook vaak aangemeld bij Booking.com.

 

OneNight: Voor wie in Amerika is en niet alles al uitgestippeld heeft: via de One Night-app kun je op dezelfde dag de mooiste hotels boeken voor een fractie van de prijs, vanaf drie uur in de middag.

 

AsYouStay: Hetzelfde idee als OneNight maar met nog meer hotels. Inchecken kan vanaf drie uur in de middag voor diezelfde nacht. Nu nog alleen in Amerika (er zijn vijftig luxe hotels in New York City aangesloten, including the Park Lane en het Paul Hotel en een aantal in Miami. Later volgen nog Chicago en San Francisco).

Chatnbook: Tinder voor hotels, zeg maar. Voer je bestemming in, je data en je voorkeuren en de app geeft je een serie hotels die je een groene of een rode duim kunt geven. Met gasten uit de hotels die je geliked hebt, kun je chatten.

 

Handig

 

Maps.me: Onmisbaar. De app laat je zelfgemaakte kaarten (dus met alle adressen die je ‘gepind’ hebt om nog af te gaan) offline gebruiken.

 

Citymapper: Handige ov-overzichten per bestemming. 

 

Trail Wallet: Iedereen die een potje maakt van zijn vakantiebudget moet deze app eigenlijk even downloaden. De app houdt namelijk bij hoeveel je uitgeeft (mits je dat invoert natuurlijk), handig wanneer je met vreemde valuta de kluts kwijt bent.

 

Tripit: Eveneens voor chaoten: Tripit scant alle inboxen op je telefoon, verzamelt alle reserveringen en boekingen, en zet die een overzichtelijk schema.

 

Grab: Je kent het wel, een gigantisch vliegveld en je wilt gewoon iets normaals eten. Met de Grap-app zie je in een handig overzicht welke restaurants zich waar bevinden op het vliegveld waar jij je bevindt.

 

Cool Cousin: Een verzameling off the-beaten-path-aanraders van coole types. Hippe plekken, nu nog in veertien steden maar de inhoud van de app groeit rap. 

 

Sidekix: Om je route door een nieuwe stad te plannen. Niet per se de kortste routes, wel de leukste, gebaseerd op je eigen voorkeuren.

De app is gevuld met oprecht leuke tips. Urban navigation noemen ze dat.

 

Streetography: Voor wie de buurt van zijn soon to be-verblijf vooraf digital wil verkennen. Veel betere foto’s dan Google Streetview (en de vormgeving is ook stukken aantrekkelijker).

 

Google Trips: De jongste Google-toevoeging is Google Trips, een app die hotels en vluchtdata uit al je Google-gelinkte accounts plukt, zoals Hotmail en Gmail. Dat levert een overzichtelijk geheel op die je weer aan je Google maps kunt linken.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam. 

witte-balk-met-bol-maartje