21 ONBENULLIGE DINGEN WAAR JE OP BLUE MONDAY LEGAAL OVER MAG ZEUREN

 

De wetenschap is nog niet helemaal overtuigd van het fenomeen Blue Monday,maar wij grijpen de depressiefste dag van het jaar graag aan om ongegeneerd te zeuren. Over dingen die het zeuren bijna niet waard zijn, bijna. Even een flink potje zeveren is trouwens heel goed voor je gezondheid en dat is toevallig wel weer aangetoond door de meneren en mevrouwen researchers.

 

Wat irritant is? Nou…

 

1. Dat je haar knettert als je je trui over je hoofd trekt. Daar is geen haarlak tegenop te spuiten.

 

2. En je net vijf mierzoete roze Cadillacs achter elkaar op hebt, maar er nu nog wel vijftien extra lust.

 

3. Dat de files op maandag altijd langer zijn dan op woensdag en vrijdag.

 

4. En dat  je al drie weken geen alcohol drinkt. Jij dan, ik niet, ik stopte al met eten en roken, dat is erg genoeg.

 

5. Dat je moet tanken, omdat je te lui was om dit weekend naar de dichtstbijzijnde pomp te rijden. Ik, elk weekend.

 

6. Stofzuigen. Want hallo, stofzuigen is op geen enkele dag van het jaar een aangenaam tijdverdrijf en dat mag ook weleens gezegd worden. Lijkt ons Blue Monday een uitstekende dag voor om aan te kaarten.

 

7. En dat je wist dat je de ruitenwisser niet over die bevroren ruit moest laten razen, maar je het net toch deed met het laatste beetje ruitenwisservloeistof dat je auto in zich had. Krijg je dus van die strepen van als het straks weer regent in plaats van vriest. Heb jij weer.

 

8. Van een grote slok hete thee nemen, waar je de hele dag een ietwat schrale, dikke tong aan overhoudt.

 

9. En niezen als je mascara op doet, want dat heb ik bij sommige mascara’s. Krijg je de borstel van in je oog of mascara van over heel je gezicht.

 

10. Dat alle verkeerslichten op rood springen als jij in aantocht bent en dat je dan heel ongeduldig raakt van het aftelproces dat sommige verkeerslichten tegenwoordig hanteren.

 

11. Het deksel dat van je tupperwarebak afschiet en waar die healthy pompoensoep van door je tas heen gutst.

 

12. Dat die trui waar je haar zo van knettert ook jeukt als de neten, maar je nog acht uur op kantoor moet zitten tot ‘ie uitkan.

 

13. En dat je al zeven keer je handschoen op hebt moeten rapen van de grond, omdat je touchscreen niet werkt mét handschoen en je fysiek niet in staat bent om én te praten én je handschoen tussen je tanden te klemmen.

 

14. De deur achter je dichttrekken, zonder dat je een sleutel bij je hebt. En dat je fietssleutel dan ook aan je bos zit, waardoor je ook niet kunt fietsen. Te laat, te laat.

 

15. Als je net dat ene ingrediënt bent vergeten te kopen, waardoor je gerecht geen gerecht meer is. Zoals je gamba’s, voor je spaghetti met gamba’s.

 

 

 

16. Wakker worden op maandag en jezelf afvragen waarom je in godsnaam je wekker zet in het weekend. En dat je weer in slaap valt en na vijf minuten wakker schrikt omdat het maandag is.

 

17. Dat je heel blij bent met een verse panty en dat je met het gespje van je schoen dus in die verse panty blijft hangen, om vijf voor negen ’s ochtends als het timewise onmogelijk is om naar huis te gaan en je panty te wisselen.

 

18. Als je ongesteld blijkt te zijn op Blue Monday, meine gute wat een dag heb je dan.

 

19. Dat je net een heel weekend hebt gewacht met het boeken van een ticket, omdat je loon pas op maandag kwam, en dat de tickets nu weer de oude prijs zijn. Huilen.

 

20. Het achterkantje van je oorbel dat in de gootsteen valt en zo het riool in kiepert richting vrijheid. Zucht.

 

21. En tot slot, dat je net een presentatie hebt gegeven met een complete moestuin tussen je tanden en dat níemand je daar even op attendeerde. De hufters.

 

Hè, lekker zeg. Hele fijne blauwe maandag!

 

Door: Redactie Amayzine.com