21 dingen die vrouwen niet begrijpen aan mannen met kerst

 

1. Dat hij heel relaxed langs 66 kanalen kan zappen terwijl jij probeert je to-do-lijst af te werken.

 

2. Dat hij ‘heus wel op het boodschappenlijstje heeft gekeken’, maar rustig met kipblokjes terugkomt omdat ie de tofu niet kon vinden.

 

3. En dat hij denkt dat je vegetarische nichtje en zwager dat niet door zouden hebben.

 

4. Dat hij, als hij eerder thuiskomt dan jij, vergeet de lampjes in de kerstboom aan te doen ‘omdat dat niet in zijn systeem zit’.

 

5. Dat hij denkt dat jij met het verzoek ‘even plek maken in de koelkast’ bedoelt dat hij maar vast zoveel mogelijk op moet eten.

 

6. Dat hij drie dagen dezelfde kerstoutfit aantrekt.

 

7. Die hij vorig jaar ook al bij alle kerstfestiviteiten aan had.

 

8. En dat hij ook nog denkt jou er een plezier mee te doen, ‘want dat scheelt weer was’.

 

9. Dat hij jou op de 23e met een lekker toastje paling verrast. Waar jij natuurlijk heus wel zin in hebt, maar niet als het de paling is die jij bij de borrel met de familie op kerstavond bedacht had.

 

10. Dat hij de muziek van Mariah Carey tolereert alleen maar omdat het een lekker wijf is.

 

11. (En dat ie dat überhaupt een lekker wijf vindt!)

 

12. Dat hij met 1x stofzuigen in de kerstvakantie denkt zijn huishoudelijke taken voor het hele jaar ingelopen te hebben.

 

13. Dat hij tien minuten voor het bezoek komt op zoek gaat naar een wasstraat die open is.

 

14. Dat hij grote voorraden veel te dure wijn koopt bij de slijter, terwijl je hem een boodschappenlijstje hebt meegegeven met de aanbieding van de supermarkt.

 

15. En dat ‘ie dan voor zichzelf een biertje opentrekt bij de kerstborrel.

 

16. Dat hij en ‘de mannen’ het eten rustig laten verpieteren om nog even snel buiten in de kou de nieuwe/oude auto van oom Kees te gaan bewonderen.

 

17. Dat hij categorisch weigert om aan wat voor WhatsApp-groeps-chat dan ook mee te doen, maar tijdens het kerstdiner bij je ouders wel af en toe zijn mail moet checken.

 

18. En dat hij dwars door de Stille-Nacht-zingende (klein)kinderen de tv aan zet om te zien of er nog ‘iets gebeurd is’ op sportgebied.

 

19. Dat hij, als jullie al in de auto zitten onderweg naar zíjn ouders, vraagt of ‘we’ een aardigheidje bij ons hebben voor zíjn moeder.

 

20. Dat hij wel goede voornemens maakt, maar niet de geringste intentie toont om zich er ook maar een seconde voor in te spannen om zich er aan te houden.

 

21. Behalve als het ‘wat meer tijd vrijmaken om weer eens iets leuks te doen met mijn vrienden’ betreft. Maar dat kwalificeert eerder als slecht dan als goed voornemen.

 

Door: Madeleen Kooi-Driessen

Afbeelding van Madeleen Kooi-Driessen