Trump liegt!

 

Wist je dat mannen drie keer zo vaak liegen als vrouwen? En gemiddeld drie keer per dag. Dat ook nog eens. Maar de Amerikaanse president Trump liegt dat ie scheelziet.

 

Uit onderzoek van Fact Checker blijkt dat Trump in de eerste twee jaar dat hij president was meer dan 7600 keer onwaarheden de wereld in heeft geslingerd. Dat komt op een gemiddelde van vijftien per dag. Moet je nagaan. Vijftien keer per dag loopt ie gewoon keihard te jokken!

 

Iran, The New York Times en Hillary Clinton behoren tot zijn favoriete onderwerpen. Maar hij klets ook graag over andere onderwerpen uit zijn nek. Hij noemde het afgelopen jaar het ‘veiligste jaar ooit’ in de burgerluchtvaart. Niet zo gek, aangezien er sinds 2009 geen passagiersvliegtuig is neergestort. Maar dat vertelde hij er voor het gemak niet bij.

 

Een verklaring voor de toename van het aantal leugens is dat hij zo’n beetje al zijn adviseurs ontslagen heeft. Op het moment dat iemand die wel ergens verstand van heeft tegen Trump zegt dat hij beter zijn mond kan houden, wordt ie al door de president de laan uitgestuurd.

 

Zelfs zijn eigen Melania komt bedrogen uit. Het aantal affaires is niet te tellen maar zij blijft er ogenschijnlijk stoïcijns onder. Ik hoop dat zij hem thuis af en toe eens even flink de waarheid vertelt. Of beter nog, dat The Donald het lekker uit mag zoeken…

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit