Franska’s feest festival

Een nachtje in een heus kasteel leek ons wel passend om Franska’s tweejarig bestaan mee te vieren. Wie weet ben jij de winnaar.

 

 

 

Kasteel Ophemert is niet zomaar een kasteel. Het is een parel van een kasteel waarvan de historie bijna acht eeuwen teruggaat en waarin je, behalve een prachtige bibliotheek, ook vijf unieke bed&breakfast-kamers vindt. Natuurlijk met voor elke kamer een eigen badkamer, plenty privacy, een sfeervolle inrichting en een prachtig uitzicht op de heerlijke kasteeltuin met haar oude bomen, waardoor je je bij het ontwaken even kasteelheer of -vrouwe waant. Los van de kamers in het kasteel zelf is er overigens ook nog een loft voor vier personen in het koetshuis. Compleet met een zitje rond de open haard, een grote slaapkamer boven en een badkamer. Voor het genot van alle gasten is er bovendien een heerlijk buitenzwembad met verschillende (zonne)terrassen.

Kasteel Ophemert staat in de Betuwe, vooral bekend om zijn fruitbomen met de wit-roze bloesem, de karakteristieke uiterwaarden van de Waal en Flipje – het fruitmannetje uit Tiel. En tegenwoordig ook vanwege het Tielse Fruitcorso en het muziekevenement Appelpop. Wandelen, struinen en fietsen langs de uiterwaarden van de Waal, op dijken, langs pittoreske dorpjes en historische forten en kastelen is hier eveneens de moeite waard. En wat te denken van een boottocht op de Waal of de Linge en picknick aan boord van de waalschokker Neeltje Jantje? ‘s-Hertogenbosch, Utrecht, Nijmegen en Arnhem liggen bovendien op een half uur rijden van het kasteel.

 

Veel plezier alvast!

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij Kasteel Ophemert, telefoon 0344 – 651924.

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier gratis een nachtje te gaan genieten? Met z’n tweetjes en inclusief een fijn ontbijt? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl

 

De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

 

 

Door: Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.