TOBBEN MET DE WEBWINKELS

‘Achterlijke gladiool die je bent, zo sprak ik mijzelf toe.’

 

 

 

Via internet kocht ik de tas van mijn dromen. Maandenlang bekeken (want hij kwam steeds voorbij op Facebook en als je één keer zoiets aanklikt, komt zo’n tas dagelijks treiterig langs). Uiteindelijk ging ik voor de bijl. Al de volgende dag werd hij gebracht. Ik ben er nog steeds blij mee. Nu dit probleemloos was gelukt, bestelde ik ook zomersandalen met gelzolen (watte? Zolen met gel erin). Op 2 juli viel ik ervoor (alweer reclame op Facebook) en met een beetje mazzel zou ik ze voor onze vakantie in huis hebben. Had je gedacht. Pas begin september kwamen ze, nadat ik dreigende berichten op Facebook had gezet. Toen ik ze uitpakte, vielen ze tegen. Rare paarse steentjes, terwijl ze op de foto zwart waren. Toch maar gehouden, want terugsturen en je geld retour zien te krijgen leek me bij deze firma een onhaalbare zaak. En ze zaten lekker.

 

Toen zag ik een wenkbrauwenstift. Die van je op afgekloven tandenborstels lijkende wenkbrauwen een glamoureus succes zouden maken. Ja! Bestellen! Nu! Op mijn telefoon. Dat ging mis, want mijn wachtwoord werd om mysterieuze redenen niet geaccepteerd. Dan niet. Zo urgent was het bezitten van die stift nu ook weer niet. Zijn mijn wenkbrauwen wel oké of moet ik er toch iets aan doen? Zie de foto.

 

Vervolgens kreeg ik ene Daantje in mijn mailbox: ‘Hallo Wieke, wat is er toch aan de hand? Wat ging er mis? Kan ik je helpen, mail me gerust!’ Wat leuk, een echt mens dat ook nog Daantje (mijn zoon heet Daan) heette. Ik Daantje mailen natuurlijk, over het gezeik met mijn wachtwoord. Een bezorgde Daantje: ‘Hee Wieke, wat vervelend dat het niet is gelukt, wil je ons product nog hebben? Kan ik je helpen? Mail me gerust!’ Hè?? Kon die Daantje niet lezen? Natuurlijk een robot, achterlijke gladiool die je bent, zo sprak ik mijzelf toe. In gedachten nam ik afscheid van de wenkbrauwenstift. Maar ik had buiten Daantje gerekend. ‘Wat jammer Wieke, dat ons product je niet kan bereiken!’ Ja, dat vond ik ook. Nog één keertje proberen dan? Ik regelde de koop via mijn laptop en door ervaring wijs geworden, besloot ik tot een betaling aan de deur

 

Wanneer die stift kwam? Niet. Ik had het toch wel graag meegemaakt: spannende wenkbrauwen die ook onder water goed blijven. Niet dat ik veel onder water kom, (claustrofobisch hè?) maar het is een bijkomend voordeel. Ondertussen red ik me wel met een kwastje en wat oogschaduw, zoals ik dat al jaren doe. Beetje velpon eroverheen, klaar. Daantje? Nooit meer wat van gehoord.

 

 

Door: Wieke Biesheuvel

 

Wieke Biesheuvel werkte en woonde zes jaar in Zambia, is nu voorgoed terug en probeert het Nederlandse leven weer onder de knie te krijgen. Waarbij ze beurtelings verbaasd, boos, dolgelukkig, verward of blij is.