Bammetje lekkers

Veel Amerikanen vinden het heel gek dat wij onze kinderen bij het ontbijt een boterhammetje met hagelslag geven, maar moet je nou eens kijken waar ze zelf mee komen…

 

Ben jij ook zo gek op een verse witte boterham met pindakaas bij je ontbijt? Of houd je misschien meer van een bolletje met aardbeienjam. Of heb je wat sterkers op je bammetje nodig om je dag goed te beginnen? Dan is er nu de smeerwhisky. Een marmelade gemaakt van sinaasappels en single malt whisky. Volgens de fabrikant is het ‘de perfecte start van de dag voor een verstokte alcoholist die een glaasje ’s ochtends vroeg te ver vindt gaan, maar de dag wel wil beginnen met de typerende rokerige turfachtige whiskysmaak in de mond’.

 

Nou zijn wij hier op de redactie meer van de gezonde kost, maar we houden wel van lekkere dingen. Volgens de Amerikaanse firma smaakt hun whiskyspread ook erg goed bij de borrel met een kaasplankje erbij. Kijk, daar kunnen we wat mee. Je zou het ook kunnen gebruiken om je cocktails nog meer smaak te geven, om mee te bakken of zo uit het potje te lepelen. Mijn oma zei altijd; “Neem maar een borreltje, dan word je weer een beetje blij”. Dat wordt smeren!

 

Door: Irene Smit

Bron: https://www.firebox.com/Spreadable-Whisky/p8628