Op stand op de thee

Je kijkt je ogen uit in dit historische hotel waar je een briljante afternoon tea geniet. 

 

Stel je eens voor: op een middag, ergens tussen nu en eind november, ga je met je/een geliefde of een (stel) vriendin(nen) een dagje naar Amsterdam. In de middag word je verwacht voor een afternoon tea in het über-chique Waldorf Astoria hotel aan de Herengracht. Je zorgt dat je er bijtijds in de buurt bent om in ieder geval nog even op je gemak door de Utrechtsestraat te struinen, waar zowat elke winkel de moeite waard is. Tegen drieën is het zo ver. De portier staat je al op te wachten en als je zegt dat je gereserveerd hebt voor de thee, tikt hij even tegen de rand van zijn bolhoed en wijst hij de weg. In de lobby neem je plaats. Je kijkt je ogen uit naar al deze historische pracht en praal én naar de overige gasten, waarvan sommigen onder de indruk zijn, terwijl anderen zich gedragen alsof ze kind aan huis zijn in hotels van dit kaliber..

 

Je begint met een glas champagne, want dat hoort er standaard bij. En dan maak je kennis met de eerste creaties van Patissier Vipin Charly en executive souschef Tomas Bron en weet je werkelijk niet wat je ziet en proeft. Kleurrijke edelstenen, ringen en oorbellen van de juwelencollectie Choices By DL (staat voor Debora Leeser) stonden er model voor. De gelijkenis is verbluffend, het resultaat briljant. Je begint met een hartig hoorntje met tonijn, wasabi en furikake, een tartelette met kippenlever en roze peper en een ei- en truffelsandwich. Dan volgen zoete zaligheden in de vorm van een champagne- en frambozenparel, kokos- en bosbessensoesje, madeleine van vijg en honing, financier van mandarijn en pure chocola, cupcakes met viooltjes en gemengde bessen en gouden citroenmeringue-taart. Met daarnaast goudkleurige karamelthee zoveel als je wilt.

 

Na een paar uur intens genieten loop je langs de portier naar buiten. Of alles naar wens was, benieuwt hem. Naar wens? Dit was de fijnste afternoon tea ooit (althans naar mijn idee!).

 

Tot en met november dus. Dagelijks van 15.00 – 17.00 uur,

op vrijdag tot en met zondag omlijst door live pianomuziek voor € 52,50 p.p, inclusief een glas champagne én een goody-bag.

 

Waldorf Astoria Amsterdam, Herengracht 548.

 

Reserveren: restaurants.amsterdam@waldorfastoria.com;

telefoon: 020 – 718 4643

 

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.